ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ουκρανία: Οι Μυστικές Υπηρεσίες επικήρυξαν Μεντβέντεφ και Ζαχάροβα

Τον πρώην πρωθυπουργό της Ρωσίας και αναπληρωτή πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, οι Μυστικές Υπηρεσίες της Ουκρανίας (SBU) τον τοποθέτησαν στον κατάλογο των  καταζητούμενων.

Ο ιστότοπος του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας δημοσίευσε πληροφορίες για τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «κρύβεται από την προδικαστική έρευνα», με ημερομηνία «εξαφάνισης» την 1η Μαρτίου 2022.

Ο Μεντβέντεφ κατηγορείται σύμφωνα με το άρθρο 110 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας, το οποίο κάνει λόγο για «Παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Εκτός από τον Μεντβέντεφ, στον κατάλογο των καταζητούμενων προσώπων, η SBU έχει βάλει και την επίσημη εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας αναφέρεται ότι, όπως και ο Μεντβέντεφ, πλέον και η Ζαχάροβα «κρύβεται από την προδικαστική έρευνα», ενώ για εκείνη ως ημερομηνία «εξαφάνισης» έχει οριστεί η 14η Μαρτίου. Συνεπώς, και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 110 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα