ΕπικαιρότηταΚόσμος

Οργή της Ρωσίας για την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν στρατό στην Ευρώπη

«Τα καταστροφικά βήματα, που δεν δικαιολογούνται από κανέναν, αυξάνουν τη στρατιωτική ένταση, στενεύουν το πεδίο για πολιτικές αποφάσεις», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ερωτηθείς από το ρωσικό πρακτορείο Interfax για την απόφαση της Ουάσιγκτον να μεταφέρει στρατιώτες στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Γκρουσκό, αυτό το βήμα «είναι μόνο προς τέρψη των Αρχών του Κιέβου», που προτρέπονται να συμπεράνουν ότι «είναι δυνατόν και περαιτέρω ατιμώρητα να συνεχίσουμε να σαμποτάρουμε τις συμφωνίες του Μινσκ», τη μόνη υπαρκτή, κατά τη Μόσχα, δυνατότητα για διευθέτηση της κρίσης με την Ουκρανία.

Όπως έγινε γνωστό, χίλιοι στρατιώτες των ΗΠΑ που σταθμεύουν αυτήν τη στιγμή στη Γερμανία, θα μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες στη Ρουμανία και θα ενωθούν με άλλους 900 Αμερικανούς στρατιώτες, που βρίσκονται εκεί, ενώ περίπου 2.000 στρατιώτες θα μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες από τις ΗΠΑ στην Πολωνία και στη Γερμανία.

Από το Πεντάγωνο ανακοινώθηκε, επίσης, πως δεν αποκλείεται η αποστολή περισσότερων μονάδων των ΗΠΑ στη Γηραιά ήπειρο, ενώ προ ημερών, είχε γνωστοποιήσει πως περισσότεροι από 8.000 στρατιώτες τέθηκαν σε επιφυλακή.

Την Τετάρτη, το ΝΑΤΟ χαιρέτησε την κίνηση αυτή και προειδοποίησε ότι «θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για την προστασία των Συμμάχων». Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η κινητοποίηση των δυνάμεων του στην Ανατολική Ευρώπη έχει αμυντικό χαρακτήρα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα