ΕπικαιρότηταΚόσμος

Οργή στην Τουρκία: 25χρονη γιατρός σκοτώθηκε σε τροχαίο μετά από 36ωρη εφημερία (VIDEO)

Η 25χρονη βοηθός γιατρός Ρουμεϊσά Μπερίν Σεν, βρήκε τραγικό θάνατο όταν έπεσε με σφοδρότητα με το αυτοκίνητό της σε σταθμευμένο φορτηγό, στην πρωτεύουσα Αγκυρα της Τουρκίας.

Η νεαρή επιστήμονας επέστρεφε στο σπίτι της ύστερα από εφημερία 36 ωρών σε δημόσιο νοσοκομείο της πόλης και σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις πρώτες εκτιμήσεις, είχε αποκοιμηθεί.

Η πρόσκρουση ήταν σφοδρότατη και τα μέλη των σωστικών συνεργείων χρειάστηκαν πάνω από μία ώρα για να απεγκλωβίσουν το άψυχο κορμί της από τα συντρίμμια.

Ο θάνατος της Σεν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και έφερε πάλι στη δημοσιότητα τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των γιατρών στην Τουρκία, οι οποίοι εξαναγκάζονται να κάνουν πολύωρες βάρδιες με βασικές ελλείψεις.

«Ο εξαναγκασμός εργασίας σε απάνθρωπες συνθήκες στοίχισε τη ζωή μιας γιατρού. Η ζωή των γιατρών, που στις 11 εφημερίες του μήνα δουλεύουν αδιάκοπα 36 ώρες, δεν υπολογίζεται», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο εργαζομένων Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (SES).

Η Σεν είχε πρόσφατα αποφοιτήσει από την ιατρική σχολή και πέρασε τις εξετάσεις για Ειδικότητα στην Ιατρική (TUS). Τον Ιούλιο του 2021 ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός γιατρός στο Γυναικολογικό και Μαιευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Αγκυρας.

Το Ιατρικό Επιμελητήριο της Αγκυρας, σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε: «Χάσαμε μία νεαρή συνάδελφό μας… Λυπούμαστε πολύ και εξοργιζόμαστε. Χάσαμε μία συνάδελφο βοηθό γιατρό ως αποτέλεσμα έντονου φόρτου εργασίας και βαρδιών εναλλάξ χωρίς ύπνο».

Ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος από τη μεριά του κάλεσε τους γιατρούς να «τιμήσουν τη μνήμη της συναδέλφου μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας».

Πηγή: cnn.gr

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα