ΕπικαιρότηταΚόσμος

Οργή στην Ισπανία: Εσφαξαν 450 ελάφια και αγριογούρουνα σε περιφραγμένο κτήμα

Η οργή των πολιτών έχει ξεχειλίσει στην Ισπανία, καθώς έγινε γνωστό ότι κυνηγοί πλήρωσαν 1.000 ευρώ ο καθένας και έσφαξαν σχεδόν 450 ελάφια και αγριογούρουνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Daily Mail, η μαζική δολοφονία έλαβε χώρα σε ένα κυνήγι στο ιδιωτικό κτήμα Los Posteruelos στη Villaviciosa de Córdoba, κοντά στους λόφους της Ανδαλουσίας.

Τα 447 ζώα ήταν κλεισμένα με φράχτες, ώστε να μην μπορούν να ξεφύγουν από τα πυρά των 70 κυνηγών που συμμετείχαν.

Οι συμμετέχοντες χρεώθηκαν 1.000 ευρώ ο καθένας, αλλά αυτό είναι νόμιμο σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, κάθε κυνηγός σκότωνε περίπου έξι ή επτά ζώα, αριθμός πολύ υψηλότερος από το μέσο κυνήγι μιας ημέρας.

Ωστόσο, οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, λένε ότι η χρήση της περίφραξης είναι ανήθικη και καταδίκασαν το κυνήγι.

Από την πλευρά του, ο Manuel Gallardo, πρόεδρος της Βασιλικής Ισπανικής Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, είπε στην El Mundo ότι το κυνήγι είναι «απαραίτητο λόγω της υπεραφθονίας των ειδών», υποστηρίζοντας παράλληλα, ότι τα ζώα έπρεπε να θανατωθούν για να «διατηρηθεί η ισορροπία στο περιβάλλον».

Ωστόσο, ο Joaquín Reina από τους Ecologists in Action, χαρακτήρισε το κυνήγι ως «όργιο αίματος και θανάτου».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2019, ένα παρόμοιο κυνήγι στο ίδιο κτήμα, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 413 ζώων από 76 κυνηγούς.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα