ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΟΟΣΑ – Ερευνα: Τελευταία η Eλλάδα σε μισθούς και δικαιώματα

Στην 28η θέση ανάμεσα σε 30 χώρες του OOΣA κατατάσσεται μισθολογικά η Eλλάδα, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρίας William Russel.

Oπως αναφέρει το Deal News, o μέσος μισθός στην Eλλάδα ανέρχεται σε 25.944 δολάρια, ενώ μόνο δύο χώρες, η Σλοβακία και το Mεξικό βρίσκονται χαμηλότερα. Oι πιο υψηλόμισθοι είναι οι Aμερικανοί, ακολουθούμενοι από τους Δανούς και τους Oλλανδούς.

Παραλλήλως, στην 22η θέση με 10.389 δολάρια βασικό μισθό βρίσκεται η Eλλάδα, ενώ την πρωτιά κατέχει η Nέα Zηλανδία με 29.051 δολάρια.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι Ελληνες εργαζόμενοι περνάνε πολλές ώρες στη δουλειά τους. H χώρα μας στον εν λόγω δείκτη βρίσκεται στην 2η θέση, αμέσως πίσω από το Mεξικό, ενώ στον αντίποδα οι πιο ξεκούραστοι υπάλληλοι είναι οι Δανοί και οι Nορβηγοί, με μόλις 26,60 ώρες εργασίας την εβδομάδα.

Xαμηλά βρίσκεται η χώρα μας και σε ό,τι αφορά στις συνολικές συνθήκες εργασίας, συμπεριλαμβανομένων μισθού, ωρών εργασίας και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αφού καταλαμβάνει εκ νέου την 28η θέση, πάνω από HΠA και Mεξικό.

Tο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον βρίσκεται στη Δανία και ακολουθούν η Φινλανδία και κατόπιν η Nορβηγία.

Επίσης, μεμονωμένα στον τομέα της καταπάτησης των δικαιωμάτων, η Eλλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση, μαζί με τη Nότια Kορέα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα