Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΠεριφέρειεςΥπουργείο Εσωτερικών

Ομιλία του Κώστα Πουλάκη στη Λακωνία

Στη Σπάρτη βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, ως ομιλητής σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην ομιλία παρευρέθηκαν πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών της περιοχής, μεταξύ των οποίων η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, και οι δήμαρχοι Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης, και Ευρώτα, Γιάννης Γρυπιώτης.

Ο κ. Πουλάκης στην ομιλία του παρουσίασε έναν κριτικό απολογισμό των βασικών αδυναμιών του σημερινού θεσμικού πλαισίου, ξεκαθαρίζοντας ότι «η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί μια κοινωνική αναγκαιότητα σήμερα» και όχι «κάποιου είδους «ιδεοληψία» της κυβέρνησης», ενώ ανέλυσε τις προτάσεις τις οποίες δημοσιοποίησε πρόσφατα η αρμόδια Επιτροπή που είχε συσταθεί στο ΥΠΕΣ και οι οποίες καταλαμβάνουν όλο το φάσμα των αυτοδιοικητικών θεμάτων.

Όπως ανέφερε, οι προτάσεις αυτές αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ επιδιώκει να διεξαχθεί ένας ευρύς δημοκρατικός διάλογος το αμέσως επόμενο διάστημα.

Νωρίτερα, ο γ.γ. του ΥΠΕΣ είχε συνάντηση στο Δημαρχείο της Σπάρτης με τον δήμαρχο Βαγγέλη Βαλιώτη, παρουσία και των αντιδημάρχων Κοινωνικής Πρόνοιας, Διοικητικών Υπηρεσιών και Παιδείας, Χρήστο Πλειώτα, και Τεχνικών Υπηρεσιών και Υποδομών, Παναγιώτη Αργυρόπουλο.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκε το ζήτημα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ανάγκη εκδημοκρατισμού του θεσμού με την καθιέρωση του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, αλλά και τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Σπάρτης -μεταξύ των οποίων η στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό, η επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών, αλλά και η διαχείριση των απορριμμάτων- για την επίλυση των οποίων, όπως διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ο Κώστας Πουλάκης, το Υπουργείο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι