ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ομαδικός βιασμός 18χρονης στη Μαγιόρκα – Οκτώ συλλήψεις από την αστυνομία

Το θέρετρο Μαγκαλούφ στη Μαγιόρκα της Ισπανίας

Συνολικά οκτώ είναι οι ύποπτοι για τον ομαδικό βιασμό μιας 18χρονης Βρετανίδας τουρίστριας στη Μαγιόρκα, με τις Αρχές να ανακοινώνουν ότι οι άνδρες «δεν γνωρίζονταν όλοι μεταξύ τους».

Σύμφωνα με το BBC, λίγες ώρες μετά το σοκαριστικό συμβάν που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου στο θέρετρο Μαγκαλούφ, συνελήφθησαν πέντε Γάλλοι και ένας Ελβετός τουρίστας.

Δύο ακόμα άνδρες που αναζητούσαν οι αρχές, εντοπίστηκαν πριν στη χώρα διαμονής τους, τη Γαλλία, τέθηκαν υπό κράτηση και αναμένεται η έκδοσή τους.

Οι συγκεκριμένοι ύποπτοι είχαν αποχωρήσει από τη Μαγιόρκα και είχαν ταξιδέψει στο Μπάντεν Μπάντεν της Γερμανίας, πριν επιστρέψουν στη χώρα τους.

Πάντως, οι ύποπτοι δεν ήταν «μια παρέα φίλων», όπως πιστευόταν αρχικά, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας στη Μαγιόρκα.

«Ωστόσο μερικοί  γνωρίζονταν μεταξύ τους, δεν ήταν όλοι άγνωστοι», αναφέρουν οι Αρχές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 18χρονη γυναίκα γνώρισε μια παρέα τουριστών και τους ακολούθησε στο ξενοδοχείο τους και εκεί φέρεται να εξαναγκάστηκε να κάνει σεξ μαζί τους, ενώ κάποιοι από αυτούς τραβούσαν βίντεο από την επίθεση.

Η κοπέλα κατόπιν κατάφερε να ξεφύγει, βγήκε στον δρόμο και εκεί την εντόπισε ένα μέλος του προσωπικού του ξενοδοχείου που κάλεσε την αστυνομία, ενώ τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Son Espases στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια προχώρησε στην καταγγελία της.

Επειτα και τις δύο τελευταίες συλλήψεις, η αστυνομία της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι δεν αναζητούνται πλέον άλλα άτομα σε σχέση με τον βιασμό, ο οποίος σύμφωνα με νομικούς όρους στην Ισπανία, χαρακτηρίζεται (και δικαίως) ως κακούργημα, το οποίο επισείει βαρύτατες ποινές.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα