ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο αεροπλάνο της Ryanair στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο έλεγχος για βόμβα στο αεροπλάνο Boeing της Ryanair που είχε ξεκινήσει από την Πολωνία με 192 επιβαίνοντες και το οποίο προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στο αεροπλάνο δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο και έτσι σήμανε λήξη συναγερμού στο «Ελ. Βενιζέλος».

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα υπήρξε τεράστια κινητοποίηση, καθώς ζεύγος ελληνικών F-16 συνόδευσε το αεροσκάφος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λόγω πληροφοριών για ύπαρξη βόμβας.

Να τονίσουμε ότι η πληροφορία για βόμβα υπήρξε από την ώρα που απογειώθηκε και στη συνέχεια σήμανε συναγερμός στο νατοϊκό στρατηγείο.

Άμεσα δόθηκε εντολή σε ουγγρικά μαχητικά αεροσκάφη και σε ελληνικά F-16 να το συνοδεύσουν.

Προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος»

Λίγο πριν τις 5:30 πετούσε πάνω από τον Ευβοϊκό κόλπο, ενώ περίπου στις 5:40 προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από την ΥΠΑ, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 17:45 και μετέφερε 192 άτομα. Στάθμευσε σε ειδικό χώρο στο αεροδρόμιο όπου γίνεται ταχεία εκκένωση του αεροσκάφους από τους επιβάτες οι οποίοι θα περάσουν από νέο έλεγχο.

Το αεροπλάνο εκτελούσε δρομολόγιο από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει έλεγχος στο αεροπλάνο από κλιμάκιο της αστυνομίας που ειδικεύεται στους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το αεροπλάνο

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε αεροσκάφος εταιρείας που πραγματοποιούσε πτήση από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αθήνα, το αεροσκάφος, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα, συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη, προσγειώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα (22-01-2023) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφος από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα