ΔήμοιΔήμος Γαλατσίου

Ολοκληρώθηκε η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ

Ολοκληρώθηκε η δωρεάν διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του νέου προγράμματος ΚΕΑ, που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Γαλατσίου την Τετάρτη 28/03/2018 και την Πέμπτη 29/03/2018 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου «Παλαί».

Ο Δήμος Γαλατσίου προχώρησε στη διανομή των προϊόντων ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης 40 της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, Περιφέρειας Αττικής, που συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουνίου 2017 ωφελούμενοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) καθίστανται αυτοδίκαια οι εκάστοτε δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Η συγκεκριμένη διανομή αφορούσε 275 δικαιούχες οικογένειες και αντιστοιχούσε σε 824 άτομα συνολικά.

Η διανομή ολοκληρώθηκε επιτυχώς με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, Περιφέρειας Αττικής, υπαλλήλους του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Μέριμνας της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και την ομάδα εθελοντών του Δήμου, οι οποίοι πάντοτε με μεγάλη προθυμία υποστηρίζουν το έργο του Δήμου και γι’ αυτό τους ευχαριστούν ιδιαίτερα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διαδικασία διανομής των προϊόντων διεξήχθη ομαλά, καθώς:

  1. Για την ακριβή ώρα προσέλευσης-διανομής, οι ωφελούμενοι έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που είχαν δηλώσει κατά την αίτησή τους
  2. Αναρτήθηκαν σε εμφανή σημεία ανακοινώσεις για την διανομή (ΚΕΠ, Δημόσιες Υπηρεσίες, χώρο διανομής κλπ.)
  3. Έγινε ανακοίνωση στο σάιτ www.galatsi.gov.gr και facebook του Δήμου: Δήμος Γαλατσίου Ενημέρωση

Σημειώνεται ότι πλέον η ταυτοποίηση των ωφελουμένων γίνεται με λογισμικό, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, προκειμένου αφενός να αποφευχθούν οι διπλοεγγραφές και αφετέρου να καταστεί ταχύτερη η διαδικασία διανομής των προϊόντων στους δημότες.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι