ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Καϊλή – Στις 3 Μαρτίου η απόφαση για την έφεση

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή και τον Μαρκ Ταραμπέλα στο εφετείο, μετά την έφεση που είχαν ασκήσει.

Όπως έγινε γνωστό, οι αρχές εξέτασαν σήμερα την έφεση που είχαν ασκήσει οι συνήγοροι των δύο ευρωβουλευτών (Εύας Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα) στην απόφαση των βελγικών αρχών για παράταση της προφυλάκισής τους σχετικά με την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο Qatar Gate.

Όπως ανέφερε πριν από λίγο ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, η απόφαση για την κ. Καϊλή αναμένεται στις 3 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί άσκησε έφεση, η οποία βάσει της διαδικασίας εκδικάζεται εντός 15 ημερών. Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του κ. Ταραμπέλα.

Τέλος, η εισαγγελία Βρυξελλών επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και κατηγορούμενος στην υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Φραντσέσκο Τζόρτζι, αφέθηκε χθες ελεύθερος από τις φυλακές του Σαν Ζιλ με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ο Φ. Τζόρτζι είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου της 23ης Φεβρουαρίου.

Qatar Gate: Ο «μετανοημένος» Παντσέρι «καίει» Καϊλή, Τζόρτζι και Κοτσολίνο

«Η εφημερίδα Le Soir, η Ρεπούμπλικα αλλά και η Καθημερινή έχουν αποσπάσματα από τις καταθέσεις του Αντόνιο Παντσέρι, μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταμέλειας και συνεργασίας με τις βελγικές αρχές, αλλά και κομμάτια από τις συνομιλίες των τηλεφωνικών επικοινωνιών της Εύας Καϊλή, μέσα από τις φυλακές» ανέφερε ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα για το σκάνδαλο του Qatar Gate 2,6 εκατομμύρια ευρώ φαίνεται να πέρασαν από τα χέρια του Ταραμπέλα και του Φραντσέσκο Τζόρτζι το διάστημα 2018 2022, κυρίως σε μετρητά και προέρχονταν από το Κατάρ, από το Μαρόκο και από την Μαυριτανία.

Μέρος των ποσών ήταν επίσης και σε δώρα. Το μεγαλύτερο ποσό σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ήταν από το Κατάρ. Από το Μαρόκο φαίνεται ότι ήταν τουλάχιστον 180.000 το ποσό που έλαβε ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι ενώ από την Μαυριτανία το ποσό έφτανε τις 200.000.

Από την άλλη πλευρά, ο Παντσέρι εκ νέου χτυπά τον Ταραμπέλα, τον Βέλγο ευρωβουλευτή επί δέκα χρόνια φίλο του. Αναφέρεται στα χρήματα που είχε πάρει, παρά το γεγονός ότι ο Ταραμπέλα μέσω του συνηγόρου του εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Υπάρχει αναφορά στην Εύα Καϊλή και στις συζητήσεις που γίνονταν το 2019 για τη χρηματοδότηση υποψήφιων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσώπων και όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα ότι ήταν ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ο οποίος αναφέρθηκε και πρότεινε την Εύα Καϊλή.

Αναφορά στα δημοσιεύματα γίνεται και στον Κοτσολίνο, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του στην Ιταλία, ενώ από την άλλη πλευρά βλέπουμε την εμφάνιση ενός νέου προσώπου της 40χρονης ευρωβουλευτή από το Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα