ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα της μητέρας της 12χρονης

Το απολογητικό υπόμνημα της μητέρας της 12χρονης αποκαλύπτει το documentonews.gr.

Η μητέρα, έχει πάρει πλέον τον δρόμο της φυλακής καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου παιδιού της.

Η 37χρονη μητέρα του 12χρονου θύματος, στηρίχθηκε κυρίως δομώντας την υπερασπιστική της γραμμή στις τρεις καταθέσεις της κόρης της που είναι απαλλακτικές για την ίδια, χωρίς όμως να πείσει εισαγγελέα και ανακριτή, που διέταξαν την προσωρινή της κράτηση μετά την απολογία της.

Ακόμα, η 37χρονη έδωσε απαντήσεις που συμπίπτουν με αυτές του ανήλικου θύματος σε ό,τι αφορά τα μικροποσά που βρέθηκαν σε τραπεζικό της λογαριασμό και τα οποία οι Αρχές θεωρούν ότι προέρχονται από βιαστές του παιδιού.

Εντυπωσιακό είναι δε το γεγονός ότι αν και οι αστυνομικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει το πρόσωπο από τον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου έχουν μπει ύποπτα μικροποσά στον λογαριασμό της μητέρας, εντούτοις αυτό παραμένει ακόμη στο απυρόβλητο.

Ο «καλός γείτονας Ηλίας Μίχος»

«Τον Ηλία Μίχο τον γνωρίζαμε οικογενειακά ήδη προ πολλών ετών καθώς σε πολύ κοντινή απόσταση από την οικία μας, περί τα 100 μέτρα, επί της οδού… ο ίδιος διατηρούσε κατάστημα με χαρτικά. Μάλιστα, η περιοχή του Κολωνού είναι μια περιοχή που διατηρεί ακόμη την εικόνα της γειτονιάς, όπου Οι περισσότεροι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Ο δε Ηλίας Μίχος διατηρούσε το κατάστημά του δίπλα από το σπίτι μας και ακριβώς απέναντι από την πλατεία… στην οποία υπάρχει παιδική χαρά και είναι μέρος συνάντησης της γειτονιάς, ένα μέρος όπου έπαιζαν τα παιδιά μας και συχνάζαμε όλοι οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο Ηλίας Μίχος εμφανιζόταν ως ένας άνθρωπος καλοσυνάτος απέναντι στα παιδιά, τα οποία συχνά τα κερνούσε παγωτό ή πορτοκαλάδες και μάλιστα η ίδια έχοντας ανάγκη την εργασία ξεκίνησα να εργάζομαι στο κατάστημά του τον Απρίλιο του 2022. Μάλιστα, με βοήθησε να βρω και νέα εργασία σε μανάβικο της περιοχής. Η κόρη μου… όσο δούλευα στο κατάστημά του αλλά και όταν είχα σταματήσει, πήγαινε περιστασιακά όπου καμία φορά τον βοηθούσε σε καμία περιστασιακή δουλειά κι εκείνος της έδινε ένα χαρτζιλίκι. Όλα δε αυτά, νομίζαμε ότι τα έπραττε από καλοσύνη γνωρίζοντας ότι η οικογένειά μας είναι πολυπληθής και νομίζαμε ότι ήθελε να μας βοηθήσει. Με αυτό τον τρόπο, ο Ηλίας Μίχος κέρδισε την εμπιστοσύνη της οικογένειάς μας.

Περί τα τέλη Αυγούστου 2022, η κόρη μου… πήγε μαζί με τον υιό μου… στην Λευκάδα όπου τους φιλοξένησε για λίγες ημέρες η θεία τους… ένεκα των καλοκαιρινών διακοπών. Ξαφνικά το βράδυ της 2/9/2022 η νύφη μου-αδελφή του συζύγου μου… με κάλεσε έντρομη και μου ανέφερε ότι βρήκε στο κινητό τηλέφωνο της κόρης μου μηνύματα που είχε αποστείλει με τον Ηλία Μίχο, τα οποία είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο και ότι η κόρη μου είχε αποστείλει στον Ηλία Μίχο γυμνές φωτογραφίες και βίντεο».

Στη συνέχεια η κατηγορούμενη αναφέρεται σε όσα έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, ότι δηλαδή έστειλε αμέσως μήνυμα στον Μίχο, που αρνήθηκε τα πάντα, ενώ όταν τον ενημέρωσε ότι έχουν και τα βίντεο και τις φωτογραφίες, αυτός στα σχετικά μηνύματα, «απαντούσε με ψυχρότητα, μου έλεγε να ηρεμήσω και να πάω να τον βρω ενώ εγώ του δήλωσα ότι θα πάω στην Αστυνομία».

Η αργοπορία του Α.Τ. Κολωνού

Όπως μάλιστα υποστηρίζει η μητέρα της 12χρονης, πήγε το ίδιο βράδυ στο Α.Τ. Κολωνού για να καταγγείλει τον Μίχο.

Είπε στους αστυνομικούς εκεί ότι είχε να κάνει μια καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης της, αλλά «με άφησαν να περιμένω πάνω από δύο ώρες χωρίς να με δεχθούν». Ετσι, αποχώρησε για να ξαναπάει το επόμενο πρωί σε αστυνομικούς της υπηρεσίες, όπου πλέον «επέδειξα τα μηνύματα που μου είχε αποστείλει η νύφη μου και με παρέπεμψαν στη ΓΑΔΑ στο τμήμα προστασίας ανηλίκων και στην κυρία Μιχαλοπούλου». Πράγματι πήγε και εκεί όπως λέει της ζήτησαν να  μην πει τίποτα σε κανέναν μέχρι να διερευνήσουν τα καταγγελλόμενα και να μην αντιληφθεί ο Μίχος ότι τον έχει καταγγείλει.

Στη συνέχεια η κατηγορούμενη αναφέρεται σε όσα, όπως υποστηρίζει, της αποκάλυψε η κόρη της όταν επέστρεψε από τη Λευκάδα. Υποστηρίζει ότι το παιδί δεν πήγαινε ποτέ βραδινές ώρες στο μαγαζί του Μίχου. Βέβαια, όπως λέει, την ίδια ημέρα που πήγε στη ΓΑΔΑ, είχε στείλει και μήνυμα στη σύζυγό του Μίχου, στην οποία είπε όταν μίλησαν τηλεφωνικά, ότι ο άνδρας της «είναι βιαστής, ανώμαλος και παιδεραστής και ότι έχει βιάσει τη 12χρονη κόρη μου. Εκείνη δεν το πίστευε αυτό που είχε συμβεί και έτσι κι εγώ της απέστειλα ένα εκ των μηνυμάτων που είχε ανταλλάξει ο Η. Μίχος με την κόρη μου. Σε αυτή την φωτογραφία φαινόταν ο Ηλίας Μίχος να έχει αποστείλει χυδαίο μήνυμα στην κόρη μου, σεξουαλικού περιεχομένου. Κατόπιν αυτού η Ελισάβετ Λέκκα σοκαρισμένη μου ζήτησε να συναντηθούμε από κοντά. Πράγματι συναντηθήκαμε. Στην συνάντησή μας εκείνη μου ανέφερε ότι είναι σε κατάσταση σοκ και μάλιστα μου είπε “Σαν γυναίκα προς γυναίκα άφησέ με να σε βοηθήσω, γιατί γνωρίζω ότι έχεις οχτώ παιδιά” και η ίδια έβγαλε από μόνη της και μου έδωσε 100 ευρώ. Εγώ δεν της γνωστοποίησα ότι είχε ήδη προβεί σε καταγγελία στην Διεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων στην Γ.Α.Δ.Α. Εκείνη μου ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να καταστραφούν δύο οικογένειες».

Στη συνέχεια, η κατηγορούμενη δήλωσε ότι «αναφορικά με τον τραπεζικό μου λογαριασμό, η ίδια διατηρώ έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, στον οποίο λαμβάναμε ως οικογένεια περίπου μέχρι τον Μάιο του έτους 2022 το προνοιακό επίδομα Α21, ποσού 1.600 ευρώ κάθε δύο μήνες. Την κάρτα ανάληψης της τράπεζας, την είχα πάντοτε στο τραπέζι του σαλονιού μέσα σε ένα νεσεσέρ άσπρο σιέλ με κοχυλάκια μαζί με το βιβλιάριο τραπέζης. Η κόρη μου… κατά το παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει την κάρτα, καθώς όταν έμπαινε το προνοιακό επίδομα την έστελνα πολλές φορές να αγοράσει κάτι από το σούπερ μάρκετ ή το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο γνώριζε και τον Pin της κάρτας ανάληψης. Η ίδια η κόρη μου… με ενημέρωσε ότι υπήρχαν κάποιες καταθέσεις στον λογαριασμό μου και μάλιστα μου ανέφερε ότι παρέδωσε στον Ηλία Μίχο το IBAN… Ουδεμία γνώση έχω για κινήσεις στον τραπεζικό λογαριασμό μου. Η ίδια μάλιστα δεν διαθέτω ebanking και χρησιμοποιούσα την κάρτα ανάληψης μόνο όταν γνώριζα ότι έχουν μπει τα ποσά του προνοιακού επιδόματος Α21».

Επίσης, η κατηγορούμενη ανέφερε ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα ονόματα που φέρονται να έχουν κατάθεση στον λογαριασμό της.

Τα γυναικεία ονόματα στο κινητό της 12χρονης

Προς επίρρωσιν μάλιστα των ισχυρισμών της, η μητέρα της 12χρονης μεταξύ άλλων επικαλείται και το γεγονός ότι πολλές από τις επαφές στο κινητό του παιδιού, που όπως αποκαλύφθηκε ήταν με επίδοξους βιαστές, ήταν με γυναικεία ονόματα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: το ότι  δεν είχαμε καμία γνώση από τα όσα συνέβαιναν «επιβεβαιώνεται από τα στιγμιότυπα στο κινητό τηλέφωνο της ανήλικης κόρης μου… από διάφορες συνομιλίες στις εφαρμογές Viber και What’s App στις οποίες φαίνεται να συνομιλεί με ενήλικους άνδρες μεγάλης ηλικίας, τις τηλεφωνικές επαφές των οποίων έχει μετονομάσει σε γυναικεία ονόματα. Παραδείγματος χάρη, από στιγμιότυπο οθόνης από το κινητό τηλέφωνο της κόρης μου… το οποίο εμπεριέχεται στην σχηματισθείσα δικογραφία, προκύπτει ότι έχω αποθηκεύσει την τηλεφωνική επαφή 69… Με το γυναικείο όνομα “Ελένη”, ενώ από την φωτογραφία που συνοδεύει το προφίλ στο Viber προκύπτει ότι επρόκειτο για μεγάλης ηλικίας άνδρα. Επίσης, από έτερο στιγμιότυπο οθόνης που έχει εξαχθεί από το κινητό τηλέφωνο της κόρης μου, προκύπτει ότι την τηλεφωνική επαφή 69… την έχει αποθηκεύσει με το γυναικείο όνομα “Μαρία”, ενώ από την φωτογραφία που συνοδεύει το προφίλ στο Viber προκύπτει ότι επρόκειτο για ενήλικο άνδρα. Από τα ως άνω αποδεικνύεται ότι η ίδια είχε εξεύρει μηχανισμούς απόκρυψης των συνομιλιών που είχε, γεγονός που καταδεικνύει ότι ουδεμία γνώση είχα η ίδια ως μητέρα της καθώς και η υπόλοιπη οικογένεια για τα όσα ελάμβαναν χώρα, καθόσον εάν είχαμε γνώση ή συμμετοχή στις πράξεις αυτές τότε κανένας λόγος δεν θα υπήρχε στην επιμελή απόκρυψη αυτών των συνομιλιών από την ίδια».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα