ΕπικαιρότηταΠολιτική

Οικονόμου για εκλογικό νόμο: Θα απαντήσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Για το θέμα το εκλογικού νόμου ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου παρέπεμψε στον πρωθυπουργό λέγοντας:

«Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα απαντήσει και θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης. Ο εκλογικός νόμος είναι ένα εργαλείο και όχι αυτοσκοπός. Εργαλείο αποτύπωσης της λαϊκής βούλησης.

Το τελευταίο διάστημα έχουν κατατεθεί απόψεις στον δημόσιο διάλογο και οι πολιτικές διαστάσεις. Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στο ζήτημα αυτό και θα κλείσει οριστικά το θέμα. Να μην προεξοφλεί κανείς τις απόψεις του πρωθυπουργού προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση».

Τι είπε για τον φάκελο Ανδρουλάκη

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε και για το θέμα της καταστροφής ή μη του φακέλου παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Όπως γνωρίζετε», είπε, «η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη και στις θεσμικές επιτροπές. Αντικείμενο θα είναι να βγάλουμε συμπεράσματα και να μην μείνει καμία σκιά και να προκύψουν προτάσεις που θα διορθώσουν διαχρονικές παθογένειες. Εγώ δεν γνωρίζω για καταστροφές η για μη καταστροφές». Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός μίλησε με σαφήνεια και λεπτομέρειες για το θέμα αυτό.

Αναφερόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή και την αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Αναδεικνύεται με την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με τον κ. Ανδρουλάκη είναι ότι προσεγγίζουν το ζήτημα με όρους θεάματος και δημιουργίας εντυπώσεων και όχι αποσαφήνισης της κατάστασης».

Στο ερώτημα αν συμφωνεί η κυβέρνηση με τη θέση που εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη για ποινικές ευθύνες και φυλάκιση σε όσους αποκαλύψουν στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, απάντησε: «Υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που διέπει όλο ζήτημα που βρίσκεται στην επικαιρότητα και είναι αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής αλλά και του ευρύτερου διαλόγου που έχει αναπτυχθεί με αντικείμενο τη νόμιμη επισύνδεση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη για να δούμε ποιοι τρόποι θα θεραπεύσουν διαχρονικές παθογένειες που υπάρχουν. Πως θα διαχειριζόμαστε στο μέλλον ένα πλαίσιο εύθραυστης ισορροπίας».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα