ΕπικαιρότηταΠολιτική

Οικονόμου: 850 προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία

Στοιχεία για την κατάσταση στα σχολεία και τα τεστ που έχουν γίνει αλλά και διευκρινίσεις για τις αρρυθμίες και τα κενά που δημιουργήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν θετικοί, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε δρομολογήθηκαν ήδη 850 προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά.

Όσον αφορά στα τεστ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι έγιναν 1,6 εκατομμύρια self test και βρέθηκαν 15.547 κρούσματα και τόνισε μάλιστα ότι τα πρόσωπα που βρέθηκαν θετικά θα κυκλοφορούσαν χωρίς να γνωρίζουν ότι νοσούν και θα μετέδιδαν τον ιό και σε άλλους.

Για τα προβλήματα στην διανομή τους έκανε λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν κατάφεραν να αποδοθούν αλλά διανεμήθηκαν σήμερα από τις σχολικές μονάδες. Υπάρχει τόνισε μεγαλύτερο απόθεμα από εκείνο που είχε προβλεφθεί.

Πρόσθεσε ότι το νέο πρωτόκολλο λειτουργίας βασίζεται στους αυξημένους ελέγχους. Παρά την έκρηξη των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Omicron, τα σχολεία, άνοιξαν τις προηγούμενες ημέρες όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε Γερμανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Λετονία και Ιρλανδία, ενώ μαζί με την Ελλάδα, οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία σε Ιταλία, Ολλανδία, Φινλανδία, Βέλγιο, Σλοβακία, Πολωνία, Μάλτα, Σουηδία, Κύπρο, Κροατία, Λιθουανία, Εσθονία, Τσεχία, και Ρουμανία.

Στο ερώτημα τι πήγε στραβά είπε ότι υπήρχε και υπάρχει το απαραίτητο απόθεμα. «Παρά την γιγαντιαία προσπάθεια που έγινε οι περιπτώσεις που δεν καλύφθηκαν προμηθεύτηκαν από τις σχολικές μονάδες», πρόσθεσε.

Τόνισε ακόμα ότι 3 είναι οι τρόποι αντιμετώπισης των αρρυθμιών, τηλεκπαίδευση, προσλήψεις και αναδιάταξη προσωπικού.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα