ΔήμοιΔήμος Αθηναίων

Οικογενειακό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα “Παίζοντας με τις σκιές”

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 στις 10:30, παιδιά ηλικίας 6-10 ετών μαζί με τους γονείς τους είναι προσκεκλημένοι στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων να παίξουν με τις σκιές, συμμετέχοντας στο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Παίζοντας με τις σκιές», στο πλαίσιο της έκθεσης «Πέρα από τη σκιά σου. Τέσσερις τρόποι να περιγράψεις έναν άνθρωπο».

Το οικογενειακό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα αντλεί έμπνευση από την περιοδική έκθεση στο Κέντρο Τεχνών, όπου οι συμμετέχοντες παρατηρώντας τα έργα των Στηβ Γιαννάκου, Γιώργου Λάππα, Απόστολου Γεωργίου και Μάκη Θεοφυλακτόπουλου, καλούνται να εκφραστούν μέσω αυτοσχεδιασμών και να δημιουργήσουν τα δικά τους εικαστικά έργα.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 210-7248150 και 210-723260, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00-13:00.

Την έκθεση “Πέρα από τη σκιά σου. Τέσσερις τρόποι να περιγράψεις έναν άνθρωπο” οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων με έργα των τεσσάρων ζωγράφων, μέσα από τα οποία ο καθένας αποδίδει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο την ανθρώπινη μορφή.

Στόχος της έκθεσης είναι να μεταδώσει στο θεατή την ένταση που χαρακτηρίζει το πέρασμα από τη γραφή και τη χειρονομία, έξω από το χώρο του πίνακα, θέτοντας το δίλημμα της παρουσίας και της απουσίας.

Επιμέλεια έκθεσης: Ντένης Ζαχαρόπουλος, καλλιτεχνικός σύμβουλος και επιμελητής της Πινακοθήκης, Μουσείων και Συλλογών του ΟΠΑΝΔΑ

Διάρκεια έκθεσης: έως 22 Σεπτεμβρίου 2019

Ωράριο λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη-Σάββατο 10:00-21:00, Κυριακή 10:00-14:00, Δευτέρα κλειστά

Είσοδος: Ελεύθερη για το κοινό

Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, πάρκο Ελευθερίας, στάση μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι