ΕπικαιρότηταΠολιτική

Οι υπουργοί που θα πάρει μαζί ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ – Ποιοι μένουν στην Αθήνα

(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, Δευτέρα 8 Μαΐου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη δεν θα γίνει αυτό που γινόταν κάθε χρόνο, να μεταβαίνει δηλαδή στην πόλη σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο.

O πρωθυπουργός το Σάββατο, στις 20:00, θα απευθύνει την καθιερωμένη ομιλίατου στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο.

Φέτος έχει ζητηθεί να ανέβουν μόνο οι υπουργοί των «παραγωγικών υπουργείων», ενώ ειδικά εκείνοι που έχουν επιφορτιστεί με τη διαχείριση των προβλημάτων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία θα βρίσκονται στο πεδίο και στα υπουργεία.

«Φρένο» στα σενάρια για ανασχηματισμό

Την ίδια ώρα, το Μαξίμου κλείνει το θέμα του ανασχηματισμού, ένα ζήτημα που απασχολούσε τελευταία την πολιτική επικαιρότητα. Κυβερνητικά στελέχη σε σχετικές ερωτήσεις σημειώνουν ότι δεν υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού όχι μόνο πριν από τη ΔΕΘ αλλά και μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Νέα Υόρκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο στις 20 ή στις 21 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη αν και ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί εισηγήσεις, έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σε αλλαγές σε πρόσωπα. Όσον αφορά στη σκιά των σχολίων περί πιθανής αντικατάστασης του Βασίλη Κικίλια, οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα Κικίλια.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα