Περιφέρεια Ιονίων ΝήσωνΠεριφέρειες

Οι πρώτοι υποψήφιοι της ΑΝΑΣΑ στη Λευκάδα

Τους πρώτους υποψήφιους για την Π.Ε. Λευκάδας με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασία Αρχών – ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά, παρουσίασε στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Διοικητήριο, ο επικεφαλής της παράταξης και περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Πρόκειται για τους (με αλφαβητική σειρά):

  • Θερμός Μανώλης, πρόεδρος ξενοδόχων Λευκάδας
  • Κατωπόδη Λουκία, περιφερειακή σύμβουλος, ηθοποιός – σκηνοθέτης
  • Χαλικιάς Θεόδωρος, αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λευκάδας

Εισηγητικά ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στη θέση που κατέχει η Περιφέρεια σήμερα σε σχέση με το 2014 και τα άλματα προόδου που έχουν επιτευχθεί, με σκληρή δουλειά και επιμονή, ενώ υπενθύμισε τις δράσεις εξωστρέφειας που έχουν φέρει την ΠΙΝ στο προσκήνιο των μεγάλων διοργανώσεων και των κέντρων αποφάσεων στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Οι θέσεις ευθύνης που έχουν ανατεθεί στον περιφερειάρχη, τα προγράμματα ΕΣΠΑ και εδαφικής συνεργασίας με την Ιταλία και την Αλβανία, η ραγδαία αύξηση του τουρισμού και η κατάταξη των κατοίκων των Ιονίων Νήσων στις πρώτες θέσεις του ΑΕΠ και στις τελευταίες σε ανεργία, “είναι μόνο μερικά από εκείνα που κατορθώσαμε να κατακτήσουμε αυτά τα 4,5 χρόνια”, είπε.

“Οι έδρες της Λευκάδας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι 4”, είπε ο Θ. Γαλιατσάτος, καταθέτοντας την άποψη ότι πρόκειται για μικρή εκπροσώπηση για το νησί της Λευκάδας και θα πρέπει να αναθεωρηθεί προς το βέλτιστο.

“Η ΑΝΑΣΑ δεν είναι ευκαιριακή, υπάρχει από το 2010 και συνεχίζει, προσπαθεί να βαδίζει στις αρχικές γραμμές της για τα πιστεύω της και για τις σχέσεις της με τις τοπικές κοινωνίες” είπε, τονίζοντας με νόημα ότι υπάρχουν άλλες παρατάξεις που εμφανίζονται συγκυριακά και εξαφανίζονται την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο.

Ο κ. Γαλιατσάτος επίσης τόνισε ότι η ΑΝΑΣΑ έχει δοκιμαστεί και στα έδρανα της αντιπολίτευσης που υπηρέτησε τη λαϊκή ψήφο με συνέπεια και «στη συνέχεια το ίδιο έπραξε ως πλειοψηφία στην Περιφέρεια, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο ρόλος της είναι θετικός στην πολιτική ζωή του τόπου. Πάντα πιστεύαμε και συνεχίζουμε, ότι μια παράταξη στην αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι εξάρτημα των κομμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται. Γιατί πολλές φορές η κεντρική πολιτική έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα τοπικά συμφέροντα. Συνεπώς είμαστε εδώ για να πούμε ακόμη μια φορά ότι βάζουμε πρώτα το συμφέρον των Ιονίων νήσων κι αυτό έγινε σαφές και στη συνεργασία μας με τους Δήμους».

Τέλος ο Θ. Γαλιατσάτος δήλωσε εξαρχής ανοικτός σε συνεργασίες «με όλους πλην Χρυσής Αυγής, με την οποία είναι απολύτως διαφορετικοί οι δρόμοι μας και οι επιδιώξεις μας», ενώ υπογράμμισε ότι ήδη η παράταξή του έχει δεχθεί στις τάξεις της στελέχη καταξιωμένα στην κοινωνία των Ιονίων Νήσων, από διαφορετικούς κομματικούς και πολιτικούς χώρους, με τους οποίους όμως υπάρχει κοινή συμπόρευση για την ανάπτυξη των νησιών και την ευημερία των κατοίκων τους.

 

 

Προτεινόμενα