ΔήμοιΔήμος Ηλιουπόλεως

Οι πολιτιστικές διαδρομές συνεχίζονται και τον Φεβρουάριο

Ο Δήμος Ηλιούπολης δίνει για ακόμη μια χρονιά τη δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης να απολαύσουν παραστάσεις και να ξεναγηθούν σε μουσεία και μνημεία.

Συγκεκριμένα, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης «Γρηγόρης Γρηγορίου» προσφέρει για μία ακόμη χρονιά, την ευκαιρία στους κατοίκους της πόλης να απολαύσουν ξεχωριστές μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και να ξεναγηθούν σε σημαντικά μουσεία και μνημεία, με ομαδικό εισιτήριο και δωρεάν μεταφορά με το λεωφορείο του Δήμου.

Οι «διαδρομές» που θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο του 2017, είναι:

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου: Επίσκεψη στην έκθεση «Ερμιτάζ: Πύλη στην Ιστορία» – Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Για πρώτη φορά, εκτίθενται στους χώρους του μουσείου σημαντικοί αρχαιολογικοί θησαυροί και έργα τέχνης που προέρχονται από τις αυτοκρατορικές συλλογές του Μουσείου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.

Πρόκειται για αντικείμενα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, που οι Τσάροι Ρομανόφ επί δύο αιώνες συνέλλεγαν διαρκώς, για να δημιουργήσουν από τα τέλη του 17ου αι. τις πλουσιότατες συλλογές του Ερμιτάζ, αναδεικνύοντάς το ως ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα Μουσεία του κόσμου.

Είσοδος δωρεάν – απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο Τμήμα Πολιτισμού του ΠΑΟΔΗΛ

Δήλωση συμμετοχής: έως και 27/1/2017

Ώρα έναρξης επίσκεψης: 9:45

Ώρα αναχώρησης λεωφορείου από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 8:45

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου: «…και Ιουλιέτα» του Άκη Δήμου – Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης Ανγκ Λη σκηνοθετεί το θεατρικό μονόλογο του Άκη Δήμου «…και Ιουλιέτα», με την Πέμη Ζούνη, σε μια μοναδική εμπειρία 3D Live Theater.

Στην εκδοχή του Άκη Δήμου βρίσκουμε την Ιουλιέτα μόνη στο σπίτι της. Δεν υπάρχει Ρωμαίος, δεν υπάρχει κανείς. Μιλά σε ένα φανταστικό επισκέπτη για τη ζωή της, τον έρωτα, τη γυναικεία φύση. Μια Ιουλιέτα κουλουριασμένη, ακίνητη, ξεχασμένη -απομεινάρι της πιο ένδοξης ερωτικής ιστορίας που γράφτηκε ποτέ- θυμάται, στοχάζεται και προβλέπει, προειδοποιεί και αποκαλύπτει, μετέχοντας ακούσια σε μια μυσταγωγία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τιμή ομαδικού εισιτηρίου: 15 ευρώ

Προαγορά εισιτηρίου: έως και 27/1/2017

Ώρα έναρξης παράστασης: 19:00

Ώρα αναχώρησης λεωφορείου από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 18:00

Πληροφορίες-Προαγορά εισιτηρίων-Δηλώσεις συμμετοχής: Τμήμα Πολιτισμού ΠΑΟΔΗΛ, Νικομάχου 18 (κτήριο ΟΤΕ), 210-9940699, Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00-15:00

Σημειώσεις:

• Τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.
• Τα ομαδικά εισιτήρια ισχύουν όπου συγκεντρώνεται ο αριθμός ατόμων που ορίζει κάθε διοργανωτής-φορέας.
• Για να πραγματοποιηθεί η μεταφορά με το λεωφορείο του Δήμου, πρέπει να συγκεντρώνονται κάθε φορά τουλάχιστον 15 συμμετέχοντες.
• Ο ΠΑΟΔΗΛ δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα από τους διοργανωτές-φορείς.

Το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών για τους υπόλοιπους μήνες θα ανακοινώνεται σταδιακά στην ιστοσελίδα του Δήμου.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι