Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Οι πολίτες να τιμωρήσουν τη Ρένα Δούρου παραδειγματικά στην κάλπη

Με τίτλο «Αδιανόητο» να μιλά για πρωτιές για τη ζωή των πολιτών η Δούρου με όσα συνέβησαν σε Μάτι και Μάνδρα – Οι πολίτες να την τιμωρήσουν παραδειγματικά στην κάλπη», ο Γιάννης Σγουρός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ρένας Δούρου μέσω του Facebook.

Στο σχετιικό ποστ ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, μεταξύ άλλων ζητά από τους πολίτες «να τιμωρήσουν τη Ρένα Δούρου, η οποία κατέγραψε μόνο αρνητικές πρωτιές», ενώ κάνει λόγο για «πέντε χρόνια χαμένα για την Περιφέρεια Αττικής».

 

Η ανακοίνωση του Γιάννη Σγουρού 

«Να τιμωρήσουν παραδειγματικά στην κάλπη τη Ρ. Δούρου οι πολίτες, που εμφανίζεται να επαίρεται για «πρωτιές», ενώ τα αποτελέσματα της θητείας της υπήρξαν καταστροφικά για την Περιφέρεια Αττικής, ζητάμε.
Απαντώντας στα όσα είπε σε συνέντευξή της η απερχόμενη Περιφερειάρχης ότι δήθεν κατέγραψε πρωτιές, επισημαίνουμε ότι τα 5 χρόνια που πέρασαν υπήρξαν 5 χρόνια χαμένα για την Περιφέρεια Αττικής.
Η Ρ. Δούρου πράγματι κατέγραψε πρωτιές αλλά όλες ήταν αρνητικές:
• Απέτυχε στην διαχείριση των κρίσεων σε Μάτι και Μάνδρα όπου ήταν ολοκληρωτικά απούσα
• Απέτυχε στη διαχείριση των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα η Αττική να έχει εγκλωβιστεί σε τρομακτικά αδιέξοδα, οι πολίτες σε Δυτική και Ανατολική Αττική να είναι στα κάγκελα και η ανακύκλωση να έχει μείνει στα χαρτιά 
• Απέτυχε στην απορρόφηση των κοινοτικών πόρων αφού η απορροφητικότητα του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 είναι μόλις στο 25 %
• Απέτυχε στη διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής αφού με τις αλόγιστες σπατάλες και χωρίς σχεδιασμό και προτεραιοποίηση πολιτικές της υπερδέσμευσε όλα τα έσοδα και ένας πλεονασματικός οργανισμός κινδυνεύει να γίνει ελλειμματικός
• Δεν διεκδίκησε και δεν πέτυχε ούτε ΜΙΑ θεσμική μεταρρύθμιση για την αναβάθμιση του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, την απλοποίηση των διαδικασιών, την πάταξη της γραφειοκρατίας, την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη
Πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους πειραματισμούς.
Η Περιφέρεια Αττικής την 1η του Σεπτέμβρη 2019 πρέπει να είναι έτοιμη να κερδίσει τον χαμένο χρόνο και μόνο μια παράταξη με εχέγγυα αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας, όπως η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» μπορεί να τα καταφέρει».

 

Close