ΕπικαιρότηταΠολιτική

Οι ισχυρισμοί της Κουμουνδούρου για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

Η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί για ακόμα μια φορά την πεπατημένη και θέλει να στήσει μια Εξεταστική Επιτροπή, που δεν θα αναδείξει την αλήθεια, αλλά θα συσκοτίσει το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αυτό επισημαίνουν ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑΠΣ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που φέρουν τη Νέα Δημοκρατία να θέλει η σχετική Εξεταστική Επιτροπή να εξετάσει τα πεπραγμένα από το 2012 έως και σήμερα.

Σημειώνουν επίσης, ότι στην παρακολούθηση των Ανδρουλάκη και Κουκάκη χρησιμοποιήθηκαν τόσο τα συστήματα της ΕΥΠ, όσο και το κακόβουλο λογισμικό Predator, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να απαντηθούν τα σοβαρά ερωτήματα για τις σχέσεις παρακρατικών κέντρων με τον πυρήνα του Μαξίμου.

Σε ό,τι αφορά στις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης στην εξυγίανση της ΕΥΠ, στην Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι η ΠΝΠ με τις αλλαγές στην υπηρεσία έδειξαν ότι το Μαξίμου υπερασπίζεται μια παρακρατική λογική.

«Ούτε καταργήθηκε η απαγόρευση στην ΑΔΑΕ να γνωστοποιεί τις παρακολουθήσεις σε όσους επλήγησαν από τις υποκλοπές, ούτε αφαιρέθηκε από το Μαξίμου η εποπτεία της ΕΥΠ», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Την επόμενη εβδομάδα, άλλωστε, πρόκειται να συνεδριάσει η Βουλή και εκεί θα φανούν οι προθέσεις όλων των μερών, ενώ αναμφίβολα το ΠΑΣΟΚ έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πεδίο της κατάθεσης προτάσεων για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, καθώς ο πρόεδρός του παρακολουθείτο από το Μαξίμου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρακολουθούν τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τις εξελίξεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ούτως ή άλλως οι επιτελείς της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε συνταγές της Νέας Δημοκρατίας που έχουν στόχο να μην πέσει φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα