ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Οι Επιτάφιοι φέτος θα στολιστούν με εισαγόμενα λουλούδια από Τουρκία και Ιταλία

Τα ανθοπωλεία της Ελλάδας προσπαθούν να ανακάμψουν ύστερα από δύο χρόνια που δεν υπήρξαν εκδηλώσεις για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και ειδικότερα τον Επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης.

Οπως ανέφερε ο ανθοπώλης και μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μανώλης Σύλλης, «όλα είναι έτοιμα στα καταστήματά μας και περιμένουμε τον κόσμο να προχωρήσει στις αγορές του και κυρίως τα άσπρα και κόκκινα γαρύφαλλα που παραδοσιακά στολίζουν τους Επιταφίους».

«Τα δύο τελευταία χρόνια, δεν είχαμε εορταστική περίοδο τις ημέρες του Πάσχα. Λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ίσχυσαν, δεν είχαμε κόσμο στους επιταφίους, δεν είχαμε κόσμο στις Αναστάσεις. Φέτος ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσουμε κανονικά και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που υπάρχουν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στο GRTimes.

Παραλλήλως, οι επαγγελματίες του κλάδου κατέβαλαν προσπάθειες για να καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις που παρουσιάστηκαν, λόγω των αλλαγών στις ελληνικές παραγωγές.

«Οι παραγωγοί από την Κρήτη που καλλιεργούσαν συγκεκριμένες ποικιλίες γαρυφάλλων εξ αιτίας της αδυναμίας να τα διαθέσουν τα δύο περασμένα έτη και με κλειστά τα νυχτερινά κέντρα όπου προμηθεύονταν τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής, αναγκάστηκαν να τα κλαδέψουν, άλλαξαν καλλιέργειες και αντί για αυτό το είδος φύτεψαν λαχανικά. Αποτέλεσμα ήταν να μην επαρκούν τα λουλούδια για καλυφθούν οι ανάγκες των ανθοπωλείων», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι εισαγωγές έγιναν από την Τουρκία και την Ιταλία.

Επίσης, ο κ. Σύλλης αναφέρθηκε και στις τιμές των λουλουδιών, που αναμένεται να είναι αυξημένες λόγω του παγκόσμιου κύματος ακρίβειας.

«Υπήρξε πράγματι μια αύξηση, όμως ευελπιστούμε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί ώστε να μπορέσουμε και εμείς να σταθούμε μετά από δύο εξαιρετικά δύσκολα χρόνια.

Οσο η Ρωσία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την Ουκρανία, τόσο το κύμα της ακρίβειας θα επηρεάζει όλα τα είδη, καθώς όπως αυξήθηκε το αέριο, όπως αυξήθηκε το ρεύμα, έτσι αυξήθηκαν και τα μεταφορικά.

Εμείς από την πλευρά μας, ως ανθοπώλες, προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα και να βοηθήσουμε τους καταναλωτές», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα