ΔήμοιΔήμος ΑσπροπύργουΔήμος ΕλευσίναςΔήμος ΜεγαρέωνΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Οι Δήμοι θα διαχειρίζονται τις χερσαίες ζώνες των λιμανιών

Τη βούληση της κυβέρνησης να αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χώροι των Χερσαίων Ζωνών από όλα τα λιμάνια, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνται ή δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για λιμενικές δραστηριότητες, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η σύσκεψη έγινε στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, στην Ελευσίνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

• Οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Γιάννης Θεοτοκάς και Χρήστος Λαμπρίδης

• Οι βουλευτές Γιώργος Πάντζας (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Κατσίκης (ΑΝΕΛ), Γεωργία Μαρτίνου και Θανάσης Μπούρας (ΝΔ)

• Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ιωάννης Βασιλείου

• Οι δήμαρχοι Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου

Συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της ΓΓΛΛΠΝΕ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ), Σταύρος Δρακονταειδής, ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ Θανάσης Λιάγκος, καθώς και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε τη σημασία που έχει η απόφαση να αποδοθούν στις κοινωνίες της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου και των Μεγάρων χώροι και από το παραλιακό μέτωπο, κυρίως ενόψει της ευκαιρίας που παρουσιάζεται για την αναβάθμιση της περιοχής, με την ανακήρυξη της Ελευσίνας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν στην ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες. Ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε τη σύσταση ευέλικτης επιτροπής που «θα τρέξει το πρόγραμμα».

Ζήτησε η σύσταση της Επιτροπής να γίνει άμεσα και να συμμετέχουν σε αυτή από ένας εκπρόσωπος των τριών Δήμων, εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, εκπρόσωπος του ΟΛΕ και εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ.

Ορίστηκε ήδη η εκπρόσωπος του ΥΝΑΝΠ, η οποία ανέλαβε το συντονισμό των εργασιών.

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε η πρόταση της Επιτροπής για το ποιοι χώροι θα αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες να είναι έτοιμη σε ένα μήνα, ώστε το Υπουργείο να αναλάβει στη συνέχεια να προωθήσει τις σχετικές αποφάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του Υπουργείου είναι σε πλήρη εξέλιξη η απόδοση χερσαίων χώρων του λιμένα Πάτρας, ενώ ήδη άρχισε η ίδια διαδικασία και για την Ηγουμενίτσα.Παραλλήλως, όπς ανέφερε ο Παναγιώτης Κουροθμπλής, πρόθεση του Υπουργείου είναι να συνεχιστεί η διαδικασία απόδοσης χερσαίων χώρων και σε άλλα λιμάνια της χώρας.

 

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι