Κλεισθένης-Γενικοί ΓραμματείςΠεριφέρεια Στερεάς ΕλλάδαςΠεριφέρειεςΦορείς-Οργανισμοί

Οι αλλαγές που επιφέρει ο «Κλεισθένης» στους ΟΤΑ

Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προεκλογική περίοδο, κατά την οποία πρέπει επίσης να μελετηθούν οι αλλαγές και οι προκλήσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Κλεισθένη Ι».

Με στόχο την παροχή ενημέρωσης και τεχνογνωσίας στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διοργανώνεται τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο «Διοίκηση και Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ». Θα υλοποιηθεί από την Πέμπτη έως το Σάββατο, 25-27 Οκτωβρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης του Καρπενησίου.

Βασικό θέμα του Συνεδρίου αποτελούν οι αλλαγές και οι προκλήσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Κλεισθένη Ι». Θα εστιάσει ωστόσο και σε πληθώρα από άλλα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα της Αυτοδιοίκησης, όπως διοίκηση, οικονομία, περιβάλλον, κοινωνική στήριξη, ψηφιακή διοίκηση, δια βίου μάθηση, χρηματοδοτήσεις, πολιτισμός και αθλητισμός.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν ως ομιλητές, συντονιστές και συμμετέχοντες αιρετοί, τεχνοκράτες (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, γενικοί & εκτελεστικοί γραμματείς Δήμων & Περιφερειών, επιστημονικοί και ειδικοί σύμβουλοι & συνεργάτες ΟΤΑ) και υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ.

Αναμένεται να κατατεθούν 74 εισηγήσεις από αιρετούς, ακαδημαϊκούς, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις εισηγήσεις αυτές θα συντονίσουν 32 ειδικοί επιστήμονες και αιρετοί στα αντίστοιχα θέματα.

Αυτή την επιστημονική πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στηρίζουν αφενός ο Δήμος Καρπενησίου που θα φιλοξενήσει στο Συνεδριακό του Κέντρο την τριήμερη εκδήλωση, και αφετέρου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το inthecity.gr θα βρίσκεται εκεί!

 

Προτεινόμενα