ΕπικαιρότηταΠολιτική

Οι 10 πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΝΕΟ

Τις βασικές αρχές και ιδέες αυτών «που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στη χάραξη αυτής της νέας πορείας» παρουσίασε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Το Ν.Ε.Ο. ανακοίνωσε και τους πρώτους 10 υποψήφιους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος. Η ανακοίνωση του κόμματος της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, προσθέτει ακόμα:

«Οι Έλληνες, που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στη χάραξη αυτής της νέας πορείας, θα κληθούν να αντιπροσωπεύσουν την ΙΔΕΑ:

  • της Ισότητας για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις, μακριά από ξεπερασμένα στερεότυπα, για ουσιαστική δημοκρατία και αλληλεγγύη.
  • της Δημιουργίας ως τη στέρεη βάση για την οικονομική, κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη.
  • της Ευθύνης, για τις γενιές που έρχονται και απαιτούν από εμάς ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας, μια καλύτερη παιδεία, ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα δημόσιας υγείας, σε μια «πράσινη» και ενεργειακά αυτόνομη Ευρώπη.
  • της Ασφάλειας, με προτεραιότητα την προστασία, από κάθε μορφή κινδύνου ή απειλής, όλων των ευρωπαίων πολιτών και προϋπόθεση ελευθερίας και ανάπτυξης.

Πιστεύουμε ότι στο επίκεντρο πρέπει να βρίσκεται ο Άνθρωπος. Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη, πληγωμένη από τις αποφάσεις της Ηγεσίας της, θα επανέλθει στις ρίζες της Ιδρυτικής της πράξης για σύγκλιση ανάμεσα στους Λαούς και στα Κράτη.

Η Νέα Ελληνική Ορμή με βασικούς άξονες τις αρχές της για μια Νέα Ευρώπη με άλλη αρχιτεκτονική, παρουσιάζει τους πρώτους, υποψήφιους Ευρωβουλευτές, έγκριτους επιστήμονες, επιτυχημένους επιχειρηματίες, οραματιστές μιας Ευρώπης που θέλουμε και αξίζουμε, και διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού.

Την ψήφο για την Νέα Ευρώπη, της Ισότητας, της Δημιουργίας, της Ευθύνης και της Ασφάλειας.

Προσκαλούμε, όλους όσους συμμερίζονται αυτές τις αρχές να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο της ευθύνης για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη της επόμενης πενταετίας προς όφελος των λαών και όχι της ευρωπαϊκής ελίτ.

Θα συμμετέχουμε και εμείς σε ένα ψηφοδέλτιο συνεργασίας που θα ενώνει δυνάμεις, που θέλουν ριζοσπαστικές αλλαγές στην Ευρώπη και αλλαγές στις σχέσεις της χώρας μας με τους ευρωπαίους εταίρους μας.

Με δυνάμεις, που θέλουν να στείλουν ένα φιλοευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας, ειδικά τώρα που ο όρος “Ευρώπη” έχει γίνει συνώνυμο της απελπισίας, φορτώνοντας τους Έλληνες με αβάσταχτες απαιτήσεις.

Ελάτε μαζί, στο πρώτο μας ραντεβού, στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019».

Οι πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές:

euroelections2019-neo
Close