ΕλλάδαΕπικαιρότητα

ΟΕΕ: Ζητά παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις έως το τέλος Σεπτεμβρίου

Τη μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ).

Με νέα του επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος του ΟΕΕ Κωνσταντίνος Κόλλιας διατυπώνει το συγκεκριμένο αίτημα, δεδομένου ότι (όπως αναφέρει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος) έως σήμερα, 30 Αυγούστου 2022, δεν έχουν υποβληθεί περίπου 150.000 δηλώσεις και η πλατφόρμα υπολειτουργεί με μεγάλες καθυστερήσεις.

Επιπλέον, οι λογιστές – φοροτεχνικοί, το τελευταίο δεκαήμερο, ζητούν συνεχώς από το ΟΕΕ, τον φορέα που τους εκπροσωπεί, την παρέμβασή του για μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους και να υποβληθούν οι δηλώσεις χωρίς λάθη που θα δυσχεράνουν έτι περαιτέρω το όλο σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΟΕΕ είχε ζητήσει, με αντίστοιχη επιστολή, από τις 20 Ιουλίου, τη μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2022 και πλέον αυτή είναι η δεύτερη επιστολή με το ίδιο περιεχόμενο.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα