ΔήμοιΔήμος Ηρακλείου Αττικής

Οδοντιατρικοί έλεγχοι στους παιδικούς σταθμούς Ηρακλείου

Δωρεάν οδοντιατρικούς ελέγχους στα παιδιά που φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς πραγματοποιεί για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία της πρόληψης και θέλοντας να συμβάλει στην σωστή ανάπτυξη των παιδιών, στέλνει κλιμάκιο των εθελοντών οδοντίατρων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης, προκειμένου να ελέγξουν προληπτικά τα δοντάκια των παιδιών και να δώσουν συμβουλές για τον σωστό τρόπο φροντίδας των δοντιών και την αξία του για την ποιότητα της ζωής τους.

Οι πρώτοι έλεγχοι ξεκίνησαν ήδη στις τάξεις του παιδικού σταθμού της οδού Βορείου Ηπείρου, ενώ το κλιμάκιο των οδοντιάτρων θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες τις επισκέψεις στους υπόλοιπους τέσσερις παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Στο τέλος των προληπτικών ελέγχων, όλοι οι γονείς θα λάβουν σημείωμα από τα Δημοτικά Ιατρεία με το οποίο οι οδοντίατροι είτε θα βεβαιώνουν την καλή υγεία των δοντιών των παιδιών, είτε θα συνιστάται περαιτέρω προληπτική φροντίδα.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, δήλωσε για την δράση:

«Στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής πιστεύουμε ότι η Υγεία είναι η πιο πολύτιμη αξία και θεωρούμε αναγκαίο να κάνουμε το καλύτερο ώστε και στο θέμα αυτό να είμαστε χρήσιμοι στους Δημότες μας.

Πιστεύουμε ότι οι οδοντιατρικοί έλεγχοι στους μικρούς συμπολίτες μας είναι σημαντικό βήμα της δημοτικής μας αρχής στον τομέα της πρόληψης.

Θεωρούμε ότι με τη δράση μας αυτή θα βάλουμε στην συνείδησή τους από τη μικρή ηλικία την ανάγκη να νοιάζονται και τα ίδια για τον εαυτό τους. Ώστε να μεγαλώνουν με υγεία».

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι