ΔήμοιΔήμος ΜεγαρέωνΥπουργείο Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών με τον δήμαρχο Μεγαρέων

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σταμούλης συνομίλησε με τον υπουργό Εσωτερικών για τρέχοντα θέματα που απασχολούν τα Μέγαρα και την λειτουργία του Δήμου. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την κατάσταση της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), η οποία τελεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος συζητάει για τη δυνατότητα και τους όρους μεταβίβασης των δικτύων ύδρευσης και των συναφών εγκαταστάσεων στην ΕΥΔΑΠ. Στον υπουργό Εσωτερικών μεταφέρθηκαν οι ενστάσεις απέναντι στο ενδεχόμενο ανάπτυξης μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή των Γερανείων, όπως προκύπτει από την πρόσφατη εκδήλωση ενδιαφέροντος για δοκιμαστικές εξορύξεις.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των ΔΕΥΑ, το οποίο μεταξύ πολλών άλλων, θωρακίζει τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα τους και επιτρέπει την χρήση περισσότερων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάπτυξη των έργων τους, αλλά και τη διαμόρφωση ειδικής τιμολογιακής πολιτικής απέναντι σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο έναρξης εξορυκτικών δραστηριοτήτων, έκανε σαφές ότι κάθε ανάλογη περίπτωση πρέπει να αξιολογείται απαρεγκλίτως, με μια σειρά βασικών κριτηρίων:

• Η προστασία του περιβάλλοντος

• Η τήρηση της νομιμότητας και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος

• Η συμβατότητα των δραστηριοτήτων με την οικονομική και παραγωγική ταυτότητα της κάθε περιοχής, αλλά και η άποψη των τοπικών κοινωνιών.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι