Υπουργείο Εσωτερικών

Ο ΥΠ.ΕΣ. εγκαινίασε το νέο Γυμναστήριο στο Καναλλάκι Πάργας

Το νέο κλειστό γυμναστήριο στο Καναλλάκι της Πάργας, εγκαινίασε το απόγευμα της Κυριακής ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου, που είχε δημοπρατηθεί το 2004 και είχε σταματήσει το 2009, ολοκληρώθηκαν χάρη στη χρηματοδότηση του Υπουργείου Οικονομίας με 300.000 ευρώ, τον Απρίλιο του 2016.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Πρέβεζας Κωνσταντίνος Μπάρκας.

 

Μιλώντας στο κατάμεστο γυμναστήριο, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι το έργο αυτό, βρέθηκε το 2015 εγκαταλελειμμένο, όπως και δεκάδες αντίστοιχα έργα σε ολόκληρη την Ελλάδα και τόνισε:

«Συνεργαστήκαμε με την τοπική αυτοδιοίκηση για την επανεκκίνηση των εργασιών και διασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και φτάσαμε στο σημερινό αίσιο αποτέλεσμα, την ολοκλήρωση επιτέλους, ενός πολύ σημαντικού έργου για την περιοχή. Αυτό κάνουμε και με άλλα πολύ σημαντικά έργα, όπως η ύδρευση της παραλιακής ζώνης Πρέβεζα – Πάργα. Ενα κρίσιμο έργο που περιμένει η τοπική κοινωνία εδώ και δεκαετίες και θα στηρίξει την τουριστική ανάπτυξη. Η θερμή υποδοχή και ο ενθουσιασμός σας μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε».

 

Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται από τους τοπικούς φορείς και σημείωσε με έμφαση:

«Εμείς δεν ζητάμε κομματικές ταυτότητες όταν χρηματοδοτούμε έργα. Μας ενδιαφέρει μόνο η ειλικρινής συνεργασία και η κοινωνική ανταποδοτικότητα των έργων και προχωράμε μπροστά με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα».

 

Βασικές χρηματοδοτήσεις από το ΥΠ.ΕΣ. στον Δήμο Πάργας

* “Φιλόδημος Ι” – Υδρευση παραλιακής ζώνης Πρέβεζα – Πάργα: Προϋπολογισμός 6 εκατομμύρια ευρώ

* Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος τηλε-ελέγχου για διαχείριση, έλεγχο διαρροών του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πάργας: 892.116 ευρώ

* Φιλόδημος ΙΙ – Προμήθεια Μηχανημάτων Εργου, Δήμου Πάργας: 160.000 ευρώ

* Φιλόδημος ΙΙ – Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και Αύλειων Χώρων Δήμου Πάργας: 62.600 ευρώ

* Φιλόδημος ΙΙ – Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών – Δήμου Πάργας: 212.000 ευρώ

* Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ – 2018: 2 εκατομμύρια ευρώ

* Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες – 2018: 170.000 ευρώ

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Υπουργείο Εσωτερικών