ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ο Τζο Μπάιντεν θα παρατείνει την ανάπτυξη επιπλέον στρατευμάτων στην Πολωνία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει παράταση της ανάπτυξης μέρους τουλάχιστον των επιπλέον στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Πολωνία και τροποποιήσεις στη διάταξη σχηματισμών σε κράτη της Βαλτικής, που ενέκρινε μετά την εισβολή του στρατού της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο αξιωματούχους της κυβέρνησής του.

Οι αλλαγές αυτές θα αφορούν κυρίως τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία, διευκρίνισε το NBC.

Σε ό,τι αφορά τη μόνιμη ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή, οι αξιωματούχοι σημείωσαν πως θα είναι μικρή, ωστόσο αυτό δεν αφορά την Πολωνία, καθώς εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιωτικοί επιπλέον θα σταθμεύουν εκεί σε πιο μόνιμη βάση, κατά το NBC.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πριν το ταξίδι του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη για τη συνάντηση της Ομάδας των Επτά στο κρατίδιο της Βαυαρίας στη Γερμανία κι έπειτα για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, οι αξιωματούχοι υποστήριξαν πως πέραν των ΗΠΑ παρόμοιες αλλαγές στην ανάπτυξη των δυνάμεών τους ενδεχομένως να ανακοινώσουν κι άλλοι σύμμαχοι των ΗΠΑ.

Στην περιοχή υπάρχουν στρατεύματα και του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων χωρών. Στο παρελθόν, ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας, Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις, είχε ζητήσει να παραμείνουν μόνιμα στρατιώτες των ΗΠΑ στη χώρα του.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα