Περιφέρεια ΗπείρουΠεριφέρειες

O τουριστικός πλούτος της Ηπείρου έγινε… Μοσχοβίτης!

 

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, συμμετείχε στη διήμερη συνάντηση διασύνδεσης με το αντίστοιχο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και τις Περιφέρειες της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2018 στο πλαίσιο του Ετους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων, η αλληλογνωριμία και η διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας σε όλες τις μορφές τουρισμού.

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας και υπεύθυνος για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου Στράτος Ιωάννου, ο οποίος παρουσίασε τον τουριστικό προορισμό «ΗΠΕΙΡΟΣ», τις δυνατότητες που δίνει η Ηπειρος στον επισκέπτη και τις 365 ημέρες τον χρόνο και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα της Περιφέρειας Ηπείρου, σε 21 Περιφέρειες της Ρώσικης Ομοσπονδίας, σημαντικούς τουριστικούς φορείς και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ρωσίας.

Στο τέλος των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου τόσο με εκπροσώπους των Ρωσικών Περιφερειών, την κυρία Manilova, αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού της Ρώσικης Ομοσπονδίας, όσο και με εκπροσώπους της βιομηχανίας του τουρισμού της Ρωσίας, με στόχο την ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης της Ηπείρου με τη ρωσική αγορά στον τομέα του τουρισμού και την εμβάθυνση της γνωριμίας τους με την Ηπειρο.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου Στράτος Ιωάννου, δήλωσε:

«Ηταν μία σημαντική δράση κατά την οποία παρουσιάσαμε το τουριστικό “προϊόν” της Ηπείρου και όχι μόνο, και συζητήσαμε τις δυνατότητες να έρθουν Ρώσοι τουρίστες στην περιοχή μας.

Μια δράση διαφορετική και πολύ ουσιαστική, καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε την Ήπειρο σε 21 περιφέρειες της Ρωσίας, κάποιες από τις οποίες έχουν πληθυσμό πάνω από 5 εκατομμύρια.

Εκδηλώθηκε τεράστιο ενδιαφέρον για την Ήπειρο από την πλευρά των παρευρισκομένων.

Ιδιαίτερα, εντυπωσιάστηκαν με τις ομορφιές της Ηπείρου, την οποία γνώρισαν μέσα από πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, με την πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη βάση της θρησκευτικής-προσκυνηματικής λατρείας των Βυζαντινών μνημείων και του Οσίου Μάξιμου Γραικού στην Άρτα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ξεκινήσει την προσέγγιση της Ρωσικής αγοράς πριν αρκετά χρόνια με τη συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις, ενώ πρόσφατα και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ρωσίας φιλοξένησε συνεργείο τουριστικού τηλεοπτικού σταθμού της Ρωσίας που έκανε γυρίσματα για τον γαστρονομικό πλούτο της Ηπείρου, που επίσης ενδιαφέρει τους Ρώσους επισκέπτες.

Πρόκειται για στρατηγική επιλογή της Περιφερειακής Αρχής να συνεχίσει την προσέγγιση της αγοράς της Ρωσίας και σε συνέχεια της συγκεκριμένης συνάντησης διασύνδεσης, θα συμμετάσχει και στη φετινή έκθεση «Μ.Ι.Τ.Τ» στη Μόσχα (13-15/3/2018),όπου πλέον οι επαγγελματίες του τουρισμού θα έχουν την ευκαιρία να διαπραγματευτούν και να κλείσουν συμφωνίες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Ρωσίας, τα γραφεία του ΕΟΤ στην Ελλάδα και της Μόσχα και την πρεσβεία μας στη Μόσχα τόσο για την άρτια συνεργασία που είχαμε καθόλη τη διάρκεια προετοιμασίας του συγκεκριμένου εγχειρήματος, όσο και για την άρτια οργάνωση που υπήρχε κατά την παραμονή μας στη Μόσχα».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Ηπείρου