ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ: Εμμέσως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για προσφυγή στις κάλπες (VIDEO)

Με τη φράση «πάντα μπορεί να συντρέχουν κάποιοι λόγοι για πρόωρες εκλογές», ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πρώτη φορά έδειξε ότι η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία βρίσκεται στις σκέψεις του.

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ (όχι από το Ραδιομέγαρο αλλά από το μουσείο της Ακρόπολης) αναγκάστηκε να αφήσει ορθάνοιχτο παράθυρο για πρόωρες εκλογές μετά τις κυβερνητικές διαρροές των τελευταίων ημερών.

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκη επιχείρησε να τα «μαζέψει», λέγοντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Παραλλήλως, δήλωσε ότι «αυτό το οποίο δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση είναι η συζήτηση για πρόωρες εκλογές να αντικατασταθεί από πρόωρη πόλωση, ένταση και διαρκή τοξικότητα, που θα διαρκέσει δέκα μήνες. Αυτό θα ήταν κακό για τη χώρα».

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «μπαίνουμε πια στον τέταρτο χρόνο, τον Ιούλιο. Κατά συνέπεια καταλαβαίνω γιατί αυτή η κουβέντα φουντώνει. Αλλά το δικό μου χρέος είναι να κρατώ σταθερό το κυβερνητικό τιμόνι και να μην επιτρέπω προεκλογική χαλάρωση, διότι υπάρχει ακόμα πλούσιο μεταρρυθμιστικό έργο το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί. Και εγώ έχω πει πολλές φορές ότι θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας για το έργο το οποίο θα έχω επιτελέσει. Θα λάβουν και οι πολίτες υπ’ όψιν, προφανώς, και τις συγκυρίες, και θα συγκρίνουν και με αυτό το οποίο είχε προηγηθεί και θα προβάλλουν, πιστεύω -και με βάση και με γνώμονα την αξιοπιστία των όσων έχουμε κάνει- και στο μέλλον. Και θα αποφασίσουν αν θέλουν να μας δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε κάνει».

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος επανήλθε, απευθύνοντας το εξής ερώτημα: «Το δικό μου χρέος είναι να επιμείνω. Να σας πω γιατί. Τον Αύγουστο θα βγούμε από την επιτήρηση. Το είπατε κι εσείς πριν. Το επόμενο βήμα που προσδοκάτε και το αναφέρατε προηγουμένως, είναι η επενδυτική βαθμίδα. Δηλαδή, η δυνατότητα της Ελλάδας να δανείζεται με ευνοϊκούς όρους -και πολλά άλλα που συνεπάγεται η επενδυτική βαθμίδα. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα μπορεί πράγματι να πάρει επενδυτική βαθμίδα έχοντας μπροστά της το φάσμα της πολιτικής αστάθειας λόγω απλής αναλογικής; Γιατί οι Οίκοι Αξιολόγησης δε φαίνεται να το πιστεύουν. Βλέπω πάντα στην επωδό, από κάτω, υπάρχει ότι “λόγω πολιτικής αστάθειας που δημιουργεί η απλή αναλογική” είναι επιφυλακτικοί στο αν θα πάρει η Ελλάδα επενδυτική βαθμίδα».

Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑκούω αυτό το οποίο λέτε.

Δημοσιογράφος: Αρα;

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΜισό λεπτό. Να ξεκαθαρίσουμε ότι πάντα μπορεί να συντρέχουν κάποιοι λόγοι για πρόωρες εκλογές και να υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι για να μην πάει κανείς σε πρόωρες εκλογές.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα