ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ο πάτερ Αντώνιος και 4 εργαζόμενοι δίνουν εξηγήσεις με υπόμνημα για την Κιβωτό του κόσμου

Eγγραφες εξηγήσεις ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων αναμένεται να κάνουν σήμερα Πέμπτη μέσω των συνηγόρων τους ο πατέρας Αντώνιος και τέσσερις ακόμη εργαζόμενοι σε δομές της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου είχαν αρχικά κληθεί ως ύποπτοι για παροχή εξηγήσεων οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Κιβωτού, είχε προκύψει ένα δικαστικό «θρίλερ», που έληξε με την παροχή και δεύτερης προθεσμίας, ενώ την περασμένη εβδομάδα έλαβαν και Τρίτη προθεσμία λόγω νέων στοιχείων που προέκυψαν από δικογραφία στο Βόλο που συσχετίσθηκε με την υπόθεση.

Σημειώνεται, ότι ο πατέρας Αντώνιος έχει κληθεί ως ύποπτος για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες, αφού προέκυψαν καταθέσεις που τον τοποθετούν μπροστά σε περιστατικά σωματικής κακοποίησης ανηλίκων έπειτα μάλιστα από δικές του εντολές προκειμένου να σωφρονιστούν τα φιλοξενούμενα παιδιά.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της δομής κατηγορούνται για σωματική κακοποίηση, ενώ ένα πρόσωπο εξ αυτών καλείται ως ύποπτο για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς φέρεται να μη μετάφερε φιλοξενούμενο της δομής σε νοσοκομείο ως όφειλε εκ της θέσεώς του.

Μόλις ολοκληρωθούν οι εξηγήσεις των υπόπτων, οι εισαγγελείς ανηλίκων που έχουν χρεωθεί τη δικογραφία, θα αξιολογήσουν τα στοιχεία και θα αποφασίσουν εάν ή όχι θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα