ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ο ΟΣΕ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση μιάμιση ημέρα μετά το δυστύχημα

Τα συλλυπητήριά του, στην πρώτη του ανακοίνωση μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μιάμιση ημέρα μετά, εκφράζει ο ΟΣΕ στους οικείους των θυμάτων και επισημαίνει ότι «πλέον το ελάχιστο που οφείλουμε, είναι να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη».

«Σε μια στιγμή βαθιάς οδύνης για το χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας είναι δύσκολο κανείς να βρει λόγια. Συλλυπητήρια σε όλους τους γονείς τους συζύγους, τους συγγενείς, τους συντρόφους τους φίλους. Συλλυπητήρια σε όλη την Ελλάδα για την ανείπωτη τραγωδία» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ΟΣΕ και συνεχίζει: «Πλέον το ελάχιστο που οφείλουμε, είναι να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη. Το πρώτο μέλημα όλων ήταν να διαχειριστούμε το τραγικό συμβάν στο πεδίο».

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση και ο πρόεδρος της Hellenic Train κατάφερε να συντάξει δυο φράσεις για την τραγωδία στα Τέμπη, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 38 (επιβεβαιωμένους θανάτους) ανθρώπους το βράδυ της Τρίτης. Ο Dario Lo Bosco, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Hellenic Train ανάρτησε ανακοίνωση αργά το βράδυ της Τετάρτης, σχεδόν μια ημέρα μετά το τραγικό δυστύχημα.

Η ιδιωτική εταιρεία είχε εκδώσει ανακοίνωση από το πρωί για το τραγικό δυστύχημα σημειώνοντας «τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό δυστύχημα που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη στο ύψος του Ευαγγελισμού».

Απανωτά φάουλ και έλλειψη ενσυναίσθησης στον ΟΣΕ

Παρά το γεγονός της παραίτησης του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή σε «ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων», όπως δήλωσε, ο ΟΣΕ εξακολουθούσε όλη την Τετάρτη να μην έχει πάρει θέση σχετικά με το τραγικό συμβάν ούτε με επίσημο Δελτίο Τύπου.

Φαίνεται πως στον οργανισμό σιδηροδρόμων είχαν άλλες προτεραιότητες, αφού το πρωί της Τετάρτης (1/3), ελάχιστες ώρες μετά την τραγωδία και ενώ συνεχίζεται ακόμη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των θυμάτων, ο ΟΣΕ ανακοίνωνε την πρόσληψη των νέων σταθμαρχών.

Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ, με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου 2023, για «ανάθεση παροχής Υπηρεσιών της ειδικότητας του Σταθμάρχη για χρονικό διάστημα 6 μηνών». Εκπρόσωπος του ΟΣΕ μιλώντας στην τηλεόραση την Πέμπτη αποκάλυπτε πως είχαμε τηλεματική πριν από 12 χρόνια, ένα εργαλείο που αν λειτουργούσε πιθανότατα να μην συνέβαινε το δυστύχημα.

«Μέχρι το 2010, 2011, 2012 υπήρχε τηλεδιοίκηση στον ΟΣΕ από το Κιάτο μέχρι το αεροδρόμιο και από την Αθήνα έως την Θεσσαλονίκη και τον Προμαχώνα. Σταδιακά, από το 2010 και μετά, έπεσε το σύστημα για διάφορους λόγους και δεν επανήλθε. Υπήρξαν μειώσεις προσωπικού, ενώ υποφέρουμε και πάρα πολύ από τις κλοπές των καλωδίων» είπε.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα