ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει τώρα να επιστρέψει στο Facebook

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε επίσημα να μπορέσει να επιστρέψει στο Facebook, όπως έκανε γνωστό η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας, καλώντας να μην «φιμωθεί ένας προεδρικός υποψήφιος».

Ο δικηγόρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ έστειλε επιστολή στον ιδρυτή της πλατφόρμας Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ζητώντας του «μια συνάντηση για να συζητήσει την ταχεία επιστροφή» του Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Νομίζουμε ότι η αναστολή του λογαριασμού στο Facebook του προέδρου Τραμπ διαστρέβλωσε ριζικά και περιόρισε τη δημόσια συζήτηση», αναφέρει ο Σκοτ Γκαστ στην επιστολή που εστάλη την Τρίτη. Προτρέπει την πλατφόρμα να «προωθήσει τον γνήσιο διάλογο και όχι να φιμώσει έναν υποψήφιο για την προεδρία».

Εκτός social media o Ντόναλντ Τραμπ μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο πρώην ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων αποκλείστηκε από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για δύο χρόνια μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι υποστηρικτές του κατά του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Στις 5 Ιανουαρίου και στις 6 Ιανουαρίου 2021, υποστηρικτές του τότε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον για να διαμαρτυρηθούν για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 και να υποστηρίξουν το αίτημα του προς τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς και το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, να απορρίψουν τη νίκη του εκλεγμένου Τζο Μπάιντεν.

Το Facebook είχε εκτιμήσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορούσε να επιστρέψει παρά μόνο όταν «θα έχουν εξαφανιστεί οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού». Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της Meta, της μητρικής εταιρίας του δικτύου, υποσχέθηκε μια απόφαση για την τύχη του πρώην προέδρου εντός των προσεχών εβδομάδων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σνόμπαρε το Twitter

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε ήδη στο Twitter στις 19 Νοεμβρίου 2022, τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Ωστόσο, δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη κανένα μήνυμα στον λογαριασμό αυτόν, επικοινωνώντας κυρίως μέσω της δικής του πλατφόρμας, της Truth Social.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ «Truth Social», ξεκίνησε σταδιακά πριν έναν χρόνο να είναι διαθέσιμος για τους χρήστες, περισσότερο από ένα χρόνο μετά τον αποκλεισμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ από τις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες.

Ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, ο οποίος είχε πάνω από 88 εκατομμύρια ακόλουθους πριν αποκλειστεί στις 8 Ιανουαρίου 2021, μετά την ανακοίνωση Μασκ άρχισε να συγκεντρώνει οπαδούς και είχε σχεδόν 100.000 ακολούθους μέχρι τις 22:00 της Τετάρτης (τοπική ώρα).

Περίπου 15 εκατομμύρια χρήστες του Twitter ψήφισαν στη δημοσκόπηση του Έλον Μασκ για την άρση του λογαριασμού του Τραμπ με το 51,8% να είναι υπέρ της επαναφοράς του.

«Ο κόσμος μίλησε. Ο λογαριασμός του Τραμπ θα αποκατασταθεί», έγραψε ο Μασκ στο Twitter. Ωστόσο ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σνόμπαρε το Twitter και δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην πλατφόρμα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα