ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ο Νίκος Παππάς μηνύει 2 εφημερίδες και Πρετεντέρη για τις τηλεοπτικές άδειες

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Νίκος Παππάς, κατά δύο εφημερίδων και του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε μέσω των social media ότι θα καταθέσει αγωγές σε βάρος των εφημερίδων tomanifesto και Ελεύθερος Τύπος, αλλά και του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, για «ψευδή και συκοφαντικά» δημοσιεύματα, όπως είχε προαναγγείλει στα μέσα Ιανουαρίου.

Στο μεσοδιάστημα, αθωωτική ήταν η πρόταση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες, Όλγας Σμυρλή, η οποία στην αγόρευσή της άφησε αιχμές κατά της γραμματέα Καλογρίτσα, μάρτυρα που είχε μιλήσει για «μαύρες σακούλες» που έστελνε ο επιχειρηματίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η Ευθαλία Διαμαντή η οποία υπήρξε γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα επί σειρά ετών υποστήριξε στην κατάθεσή της πως ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς πλησίασε τον επιχειρηματία στα τέλη του 2015 και του ζήτησε να «δανείσει» το όνομά του στην προσπάθεια να φτιαχτεί κανάλι και εφημερίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημείωνε μάλιστα, από την πλευρά επιχειρηματία «υπήρχαν και άλλα χρήματα που έφευγαν σε φακέλους και πήγαιναν προς το κόμμα».

Η κατάθεση εκείνη είχε προκαλέσει την άμεση αντίδραση του Νίκου Παππά, ο οποίος και κατέθεσε μήνυση σε βάρος της γραμματέα Καλογρίτσα, αλλά και πολιτική αντιπαράθεση ακόμη και από το βήμα της Βουλής και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως από την εποχή του «βρόμικου ’89» τα κουτιά με τα πάμπερς, έγιναν μαύρες σακούλες.

Το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Παππάς

«Σήμερα εξουσιοδότησα τους δικηγόρους μου να καταθέσουν αγωγές κατά των εφημερίδων tomanifesto και Ελεύθερος Τύπος, καθώς και κατά του Γιάννη Πρετεντέρη για τα συκοφαντικά και ψευδή δημοσιεύματα εναντίον μου», έγραψε ο Νίκος Παππάς στην ανάρτησή του και συμπλήρωσε πως «δόθηκε επαρκής χρόνος» για να επανορθώσουν, όπως προβλέπεται από τον νόμο, αλλά «δεν το έκαναν».

«Είχα πει ότι τα ποσά που αξιώνω δεν είναι εξοντωτικά αλλά είναι πολύ σημαντικά για τις δομές υποστήριξης αναπήρων στις οποίες και θα δοθούν. Στη δικαιοσύνη, λοιπόν. Εκτός αν ανασκευάσουν όπως έκανε η εφημερίδα Απογευματινή», συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα