ΔήμοιΔήμος Αθηναίων

Ο Νάσος Ηλιόπουλος εναντίον της “Εστίας”: “Ψευδές δημοσίευμα, να τελειώνουμε με τις ανοησίες”

Ψευδές χαρακτηρίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος μέσω του λογαριασμού του στο Facebook δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ” και μάλιστα το συνδυάζει με “ρατσιστικές κραυγές της Νέας Δημοκρατίας”.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων έγραψε συγκεκριμένα στη σελίδα του:

“Να τελειώνουμε με τις ανοησίες!

Ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ έχουν δικαίωμα ψήφου εφόσον έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια γιατί απλούστατα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας.

Ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ δεν είναι “ξένοι”. Είναι Έλληνες μεταναστευτικής καταγωγής. Και είναι κατάκτηση ότι επιτέλους, με το νόμο 4332/2015 για την ιθαγένεια, αποκτούν πολιτικά δικαιώματα, ότι έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για τη χώρα τους.

Ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ ζουν, εργάζονται και αγωνιούν για την Αθήνα όσο και ο Νίκος, ο Σταύρος και η Μαρία. Είναι παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αυτήν την πόλη. Την πόλη μας.

Το ρεπορτάζ της -υποτίθεται σεβάσμιας- “Εστίας” και η σχετική επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτουν τα νήματα που συνδέουν την πραγματαλογική διαστρέβλωση (όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι ψευδή) με τη βαθύτερη ουσία του ρατσισμού.

Είναι χρέος όλων μας, και αυτή τη στιγμή πρωτίστως των υποψηφίων στο δήμο της Αθήνας, να καταδικάσουμε αυτό το εκρηκτικό μείγμα και να υπερασπιστούμε, μέχρι τέλους, το δικαίωμα όλων των Ελλήνων -όπως ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ- να εκλέγουν και να εκλέγονται.

Και εκεί δεν χωράνε μισόλογα και “ναι μεν, αλλά”. Αρκετά!”

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι