ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ο Μπογδάνος διεγράφη από την «Εθνική Δημιουργία» των Κρανιδιώτη-Τζήμερου

Τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την «Εθνική Δημιουργία» ανακοίνωσαν οι συνιδρυτές του κόμματος Θάνος Τζήμερος και Φαήλος Κρανιδιώτης.

«Η λήξη της συνεργασίας μας κατέστη αναπόφευκτη, λόγω της προσωπικής στρατηγικής του, της αμετροεπούς και αντιδεολογικής συμπεριφοράς του» επισημαίνεται στη σχετική ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Με λύπη μας, ανακοινώνουμε τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Η λύση της συνεργασίας μας κατέστη αναπόφευκτη, λόγω της προσωπικής στρατηγικής του, της αμετροεπούς και αντιδεολογικής συμπεριφοράς του, της απαξίωσης των αρχών μας, της υιοθέτησης, από μέρους του, της λογικής του πολιτικού κόστους, εις βάρος της συνέπειας, και του αλαζονικού του χαρακτήρα, που υπονόμευαν την ενότητα και τις προοπτικές της προσπάθειάς μας. Συνεχίζουμε, για μια φιλελεύθερη πατριωτική πολιτική, με πυξίδα την κοινή λογική.

Θάνος Τζήμερος

Φαήλος Κρανιδιώτης»

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Για τη διαγραφή του από την «Εθνική Δημιουργία» που ανακοινώθηκε από τον Θάνο Τζήμερο και τον Φαήλο Κρανιδιώτη μίλησε το πρωί της Τετάρτης (10/8) ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τονίζοντας πως στηρίζει τον «καθεστωτισμό».

«Δεν έφυγα από τη ΝΔ για να στηρίζω ένα σύστημα υποκλοπών και παρακρατικών μεθοδεύσεων δια της τεθλασμένης» επεσήμανε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τόνισε ότι δεν περίμενε ότι θα βρεθεί σε ένα «παράρτημα της ΝΔ» και πρόσθεσε: «Καμία στήριξη στην ”πασοκοποταμίσια” Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον καθεστωτισμό».

Αναφερόμενος, δε, στον Φάηλο Κρανιδιώτη ανέφερε πως δεν ταυτίζεται με το ύφος και το ήθος του περιεχομένου των μηνυμάτων του και πως «το τελευταίο τετραήμερο έχει βγει ως την πιο προωθημένη εμπροσθοφυλακή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα του Νίκου Ανδρουλάκη».

Συνεχίζουν Μπογδάνος-Λατινοπούλου με το κόμμα «Εθνική Συμφωνία»

Ας σημειωθεί ότι ο Κων. Μπογδάνος είχε ανακοινώσει την απόφασή του να χρίσει αντιπρόεδρο του κινήματος «Εθνική Συμφωνία» [και όχι «Εθνική Δημιουργία»] την Αφροδίτη Λατινοπούλου, την οποία πρόσφατα είχε διαγράψει η ΝΔ, αφού οι τελικές αποφάσεις είχαν ληφθεί.

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανήρτησε μία φωτογραφία στο instagram, του ιδίου μαζί με την Αφροδίτη Λατινοπούλου και τη συνόδευσε με μία λεζάντα που αναφέρει: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στη θέση της αντιπροέδρου της Εθνικής Συμφωνίας την κα Αφροδίτη Λατινοπούλου».

Οι δηλώσεις και η φωτογράφιση έγιναν στα γραφεία του κινήματος Μπογδάνου «Εθνική Συμφωνία» και εντός των προσεχών ημερών, σύμφωνα με πληροφορίες, το κίνημα θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του και θα μετατραπεί σε κόμμα, χωρίς καμία σχέση με την «Εθνική Δημιουργία» των Τζήμερου-Κρανιδιώτη.

Στις 18 Μαΐου 2022, οι Θάνος Τζήμερος, Φαήλος Κρανιδιώτης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχαν παρουσιάσει την δημιουργία του νέου κόμματος «Εθνική Δημιουργία», με την αναφορά ότι πρόκειται για ένα «κανονικό δεξιό κόμμα», με αστικό, ευρωατλαντικό προσανατολισμό, που απευθύνεται σε όλους τους «φιλελεύθερους πατριώτες».

Ωστόσο η συνεργασία των τριών κράτησε μόνο 3 μήνες και διακόπτεται οριστικά.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπογδάνος έκανε αντιπρόεδρο της Εθνικής Συμφωνίας την Λατινοπούλου

ΕΥΠ: Τι περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – Ποιες είναι οι αλλαγές

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ δαπάνησαν 32,9 δις ευρώ για την πυροπροστασία το 2020

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα