ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ο Μπάιντεν μεταβιβάζει προσωρινά τις εξουσίες του στην Καμάλα Χάρις

Σε κολoνοσκόπηση «ρουτίνας», μια εξέταση με γενική αναισθησία, θα υποβληθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Για τον λόγο αυτό, θα μεταβιβάσει προσωρινά τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι λεπτομέρειες της κατάστασης της υγείας του προέδρου, που κλείνει τα 79 το Σάββατο, θα δημοσιοποιηθούν άμεσα, διευκρίνισε η αμερικανική κυβέρνηση.

«Ο πρόεδρος θα υποβληθεί σε κολονοσκόπηση ρουτίνας» στο ιατρικό κέντρο Γουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

«Όπως είχε γίνει και όταν ο πρόεδρος Τζορτζ Γ. Μπους υποβλήθηκε στην ίδια επέμβαση το 2002 και το 2007, και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβιβάσει τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο για μια σύντομη περίοδο, ενώ θα βρίσκεται υπό αναισθησία», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν, που δεν καπνίζει ούτε πίνει, έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, και έλαβε την τρίτη δόση στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Είναι ο πιο γηραιός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και γνωστοποίησε δημόσια ότι σκοπεύει να διεκδικήσει μια νέα θητεία το 2024, αλλά η ηλικία του τροφοδοτεί υποθέσεις ότι θα μπορούσε να εγκαταλείψει τα σχέδια αυτά.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα