ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ο Μητσοτάκης έβαλε τέλος στα σενάρια εκλογών πριν το Πάσχα – «Έχουμε πλούσιο νομοθετικό έργο μπροστά μας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο έβαλε και… επίσημα τέλος στα σενάρια εκλογών πριν το Πάσχα (16 Απριλίου).

Τέλος στα σενάρια για εκλογές πριν το Πάσχα, φαίνεται πως έβαλε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έκλεισε με έμμεσο τρόπο τα σενάρια για κάλπες πριν το Πάσχα, λέγοντας ότι «έχουμε πλούσιο νομοθετικό έργο τις επόμενες εβδομάδες», αναφερόμενος περίπου σε 10 νομοσχέδια.

Ταυτόχρονα, οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό που πήγαν πίσω εξαιτίας της τραγωδίας των Τεμπών αναμένεται να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

O Μητσοτάκης για την τραγωδία στα Τέμπη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων με σεμνό τρόπο.

Ζήτησε επίσης, από όλους να είναι παρόντες στο δημόσιο διάλογο, αλλά με ενσυναίσθηση, χωρίς κανένα συμψηφισμό ευθυνών, με ειλικρίνεια και αλήθεια, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις για τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό θα γίνουν περί τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Αυτό θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργήσει σε καμία περίπτωση την αίσθηση ότι το κάνει για να αλλάξει την ατζέντα.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στο Υπουργικό, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αποφασισμένος για αλλαγές στον σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και δήλωσε έτοιμος για σύγκρουση με εργατοπατέρες για αλλαγές στο «βαθύ κράτος».

«Να αφήσουμε πίσω μας ένα σύστημα που δεν κρύψαμε και θέλουμε να το αλλάξουμε ριζικά. Οι πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες από εμάς. Προσωπικά γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολη είναι η μάχη και το έμαθα καλά όταν συγκρούστηκα με εργατοπατέρες της δικής μου παράταξης. Δεν έκανα πίσω τότε, δεν θα κάνω τώρα. Είναι ένας πόλεμος με το σκοτεινό κράτος του αναχρονισμού. Ενα κράτος που παίρνει διαφορετικά χρώματα αλλά παραμένει αδρανές. Είναι το προβληματικό κράτος που σας ζητώ να ανατρέψουμε σε όποιον τομέα και με όσα εμπόδια συναντήσουμε» τόνισε.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα