ΕπικαιρότηταΠολιτισμός

Ο Light καλλιτέχνης της χρονιάς στο ελληνικό Spotify

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Light ανακηρύχθηκε «Artist of the Year» στο ελληνικό Spotify, καθώς τα τραγούδια του πέρασαν τα σύνορα και ταξίδεψαν σε 178 διαφορετικές χώρες.

Μάλιστα, η μουσική του Light έφτασε στα αυτιά 2.5 εκατομμυρίων ακροατών και έπαιζε για 10 εκατομμύρια ώρες εφέτος.

Ο Έλληνας καλλιτέχνης της χρονιάς, με τα 194.9 εκατομμύρια streams, ευχαρίστησε με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram όλους όσους τον ακούν και τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

Επιπλέον, αφιέρωσε την επιτυχία του στον αδικοχαμένο στενό φίλο και συνεργάτη του Mad Clip, ενώ το τραγούδι τους «Nani» ήταν το κορυφαίο κομμάτι του έτους.

Spotify: Κορυφαίοι καλλιτέχνες – Ελλάδα 2022

Η δημοφιλέστερη υπηρεσία streaming του πλανήτη συγκέντρωσε σε μια λίστα, τραγούδια από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της χρονιάς. Ανάμεσά τους μεγάλα ονόματα της ελληνικής trap σκηνής, όπως οι Light, Fy, Trannos, Mad Clip, SNIK, Leaderbrain και Rack.

Σημειώνεται πως ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ο Mad Clip εξακολουθεί να είναι ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες του κοινού με 127.9 εκατομμύρια streams.

Η μουσική του μεταθανάτια άγγιξε 1.7 εκατομμύρια ακροατές σε 177 χώρες, ενώ ο ήχος του ακουγόταν, συνολικά, για 6.5 εκατομμύρια ώρες φέτος.

Κορυφαία κομμάτια 2022

Το κομμάτι που ακούστηκε περισσότερο μέσα στο 2022 στο Spotify ήταν το «Nani» του Mad Clip, σε συνεργασία με τον Light και τον παραγωγό Skive.

Ανάμεσα στα δημοφιλέστερα τραγούδια στην πλατφόρμα είναι το «24h» και το «Obsessed» του Light μαζί με τους Trannos και Fy και τα «MEDITERRANIAN» και «AKOMI» του Sidarta σε συνεργασία με τον Saske και παραγωγή Beyond.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα