ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ο Λαγός ζητά να μετονομαστεί η Λεωφόρος Στάλινγκραντ των Βρυξελλών

Ο Χρυσαυγίτης -ανεξάρτητος πλέον- ευρωβουλευτής αποφάσισε να συνεχίσει τις βαρύνουσες παρεμβάσεις και εκτός της χώρας, προτείνοντας στο Ευρωκοινοβούλιο όχι μόνο την μετονομασία της Λεωφόρου Στάλινγκραντ των Βρυξελλών που παραπέμπει στην μάχη που σηματοδότησε την αρχή της ήττας της ναζιστικής Γερμανίας, αλλά και το γκρέμισμα οποιουδήποτε μνημείου εντός ΕΕ που παραπέμπει στον Σοσιαλισμό.

Η πρόταση πάντως του υπόδικου Χρυσαυγίτη, δεν έρχεται στο… κενό. Αντίθετα πατά πάνω στην εξίσωση Ναζισμού και Κομμουνισμού που επιχειρείται με πρόσφατη αλλά και παλιότερες αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου.

Ολόκληρη η πρόταση του Λαγού:

«Στις 18 Σεπτεμβρίου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα (Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης-2019/2819 RSP) το οποίο εξισώνει το ναζισμό και τον κομμουνισμό βασισμένο στις μαζικές ανθρωποκτονίες, τις γενοκτονίες και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα δύο αυτά καθεστώτα.

Εντούτοις, στο κέντρο των Βρυξελλών, της de facto πρωτεύουσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει μία κεντρική λεωφόρος που αποκαλείται Λεωφόρος Στάλινγκραντ, θυμίζοντας σε όλους την πόλη που ονομάστηκε προς τιμήν ενός αδίστακτου δικτάτορα ο οποίος διέπραξε ειδεχθή εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητας. Κατά συνέπεια, θα έπρεπε άμεσα να μετονομαστεί σύμφωνα με αυτό το ψήφισμα.

  • Δεδομένου του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποστρέφεται την ιδεολογία και τα εγκλήματα του Στάλιν, πώς ανέχεται την ύπαρξη μιας λεωφόρου στις Βρυξέλλες με ονομασία που προέρχεται από εκείνον;
  • Σύμφωνα με το ως άνω ψήφισμα, πότε θα μετονομαστεί αυτή η οδός ή θα γκρεμιστούν άλλα μνημεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θυμίζουν τον κομμουνισμό;».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα