ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ο Κασιδιάρης δεν έχει κινητό στις φυλακές υποστηρίζει η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής

Κι έτσι ξαφνικά, ο Ηλίας Κασιδιάρης επικοινωνεί με τον έξω κόσμο με σήματα καπνού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο καταδικασμένος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής, δεν διαθέτει κινητό τηλέφωνο, ούτε και μπορεί να επικοινωνεί μέσω social media με όσους τον ακολουθούν.

Τη Μεγάλη Τετάρτη έγινε γνωστό πως ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δικηγόροι του Ηλία Κασιδιάρη φρόντισαν προκειμένου να διακινηθούν οι δηλώσεις του φυλακισμένου, κάτι που όπως αναφέρει και η γγ δεν επιτρέπεται.

Η πληροφορία αυτή έρχεται εν μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά και αναβρασμού στον δικαστικό κόσμο, αναφορικά με τις τροπολογίες που έφερε η κυβέρνηση και οι οποίες έχουν στόχο να ανακόψουν την πορεία του φασιστικού κόμματος «Έλληνες» ως τις εκλογές.

Πέραν των διαξιφισμών με την Αντιπολίτευση, η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει και στις βολές από τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου, ο οποίος υποστηρίζει πως δέχτηκε πιέσεις από Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος προκειμένου να εμποδίσει το κόμμα από την κάθοδο στις εκλογές.

Σε νέα δήλωσή του, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει δηλώσει πως έχει συναντηθεί με τον δικαστικό λειτουργό πριν εκείνος υποβάλει την παραίτησή του, επέμεινε πως δεν υπάρχει κανένα παζάρεμα με τον κύριο Τζανερίκο.

Τι αναφέρει η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής για τον Κασιδιάρη

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής εξέδωσε ανακοίνωση όπου, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι δεν έχει βρεθεί ποτέ κινητό τηλέφωνο ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή στην κατοχή του κρατούμενου Ηλία Κασιδιάρη, ενώ υπογραμμίζει ότι η τηλεφωνική του επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω του κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου.

Παράλληλα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στις 20/4 θα συνεδριάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Δομοκού, σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Κασιδιάρης δραστηριοποιείται στα κοινωνικά δίκτυα μέσω του κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου.

Βέβαια, η ανακοίνωση αυτή δεν εξηγεί πώς είναι δυνατόν ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης να αναρτά υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να κάνει δηλώσεις πως θα καταφέρει να οδηγήσει το κόμμα του ως τις εκλογές.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση για τον Ηλία Κασιδιάρη

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Σχετικά με δημοσιεύματα, στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία ο κρατούμενος Ηλίας Κασιδιάρης του Παναγιώτη φέρεται να δραστηριοποιείται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου του Σωφρονιστικού Καταστήματος στο οποίο κρατείται, επισημαίνονται τα εξής:

  • Για την αξιολόγηση και εξέταση όσων αναφέρονται έχει συγκληθεί, κατόπιν σχετικών εντολών της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Καταστήματος, το οποίο θα συνεδριάσει στις 20 Απρίλιου 2023. Συνεδρίαση που δεν θα γίνει για πρώτη φορά, καθώς το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Καταστήματος έχει συνέλθει και στο παρελθόν για το ίδιο θέμα.
  • Σημειώνεται ότι σε τακτικούς ελέγχους και έρευνες που διενεργούνται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο οποίο κρατείται, δεν έχει βρεθεί στην κατοχή του ποτέ συσκευή κινητού τηλεφώνου ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή και η τηλεφωνική του επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω του κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου.
  • Σύμφωνα με το άρθρου 53 του Σωφρονιστικού Κώδικα, ο ανωτέρω κρατούμενος όπως και οι υπόλοιποι κρατούμενοι, έχει το δικαίωμα να επικοινωνεί μόνο με τα πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης, δηλαδή συγγενείς μέχρι τετάρτου βαθμού και με τους δικηγόρους τους οποίους έχει δηλώσει ως νομικούς εκπροσώπους και προβλέπεται να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες μαζί τους.
  • Τα αρμόδια όργανα του Σωφρονιστικού Καταστήματος επιλαμβάνονται αδιαλείπτως του αναγκαίου ελέγχου για την τήρηση των όρων τηλεφωνικής επικοινωνίας του, χωρίς να έχει μέχρι σήμερα διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράλειψη ή παραβίαση αυτών. Τα σχετικά δημοσιεύματα, λοιπόν, στερούνται ακρίβειας και βασιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής μεριμνά για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων και προβλεπόμενων διαδικασιών».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα