Την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ) Ελενα Ριζεάκου, τον πρόεδρο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) Δημήτρη Χορταργιά και τον έφορο της Π.Ο.Ε.Σ.Υ Γιάννη Σιούλα, υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Τύπου είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν στον κ. Αγοραστό τα προβλήματα του δημοσιογραφικού κλάδου ενώ παράλληλα μετέφεραν το αίτημα της ΠΟΕΣΥ και των Ενώσεων για την κάλυψη των δημοσιογραφικών θέσεων των Δήμων, αλλά και των ειδικών συνεργατών σε θέματα επικοινωνίας από δημοσιογράφους.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών και περιφερειάρχης Θεσσαλίας δεσμεύτηκε να στηρίξει το αίτημα των Ενώσεων στο Υπουργείο Εσωτερικών.