ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Σρι Λάνκα

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 321 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 500 άλλων, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων της οργάνωσης, το AΜΑQ.

Η τρομοκρατική ομάδα ISIS έχει αναλάβει την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα που σκότωσαν τουλάχιστον 321 άτομα την Κυριακή του Πάσχα, αλλά δεν έδωσε κανένα στοιχείο.

Σε ένα δελτίο που δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Aamaq, το ISIS δήλωσε: “Οι δράστες της επίθεσης που στοχεύουν τους υπηκόους των χωρών των συμμαχιών και των χριστιανών στη Σρι Λάνκα, είναι μαχητές από το Ισλαμικό Κράτος“, σύμφωνα με μια μετάφραση του Associated Τύπος.

Η επιβεβαίωση ήρθε την Τρίτη, καθώς ο υπουργός Aμυνας της Σρι Λάνκα Ρούβαν Βιγιαβρεντένε, δήλωσε ότι οι επιθέσεις ήταν αντίποινα για τρομοκρατική επίθεση του περασμένου μήνα εναντίον μουσουλμάνων στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, όπου σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι. Δεν πρότεινε αμέσως κανένα σχέδιο. “Οι προκαταρκτικές έρευνες αποκάλυψαν ότι αυτό που συνέβη στη Σρι Λάνκα ήταν αντίποινα για την επίθεση κατά των μουσουλμάνων στο Christchurch“, δήλωσε στο Kοινοβούλιο της Σρι Λάνκα.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα Ράνιλ Γουίρκμενσινγκ, προειδοποίησε ότι περισσότερα εκρηκτικά ήταν “εκεί έξω”, αναγνωρίζοντας ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας του δεν κατάφεραν να αντιληφθούν εκ των προτέρων ότι σχεδιάστηκε μια τρομοκρατική επίθεση.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, ανέφερε ότι ορισμένοι υπάλληλοι ασφαλείας θα χάσουν τη δουλειά τους έπειτα από αυτήν την τραγική εξέλιξη.

inthecity.gr

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα