ΕπικαιρότηταΚΕΔΕΤουρισμόςΦορείς-Οργανισμοί

Ο ιατρικός τουρισμός ως πυλώνας ανάπτυξης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «Δύο Φόρουμ», με στόχο την πρόληψη, την ποιότητα ζωής και την έγκαιρη διάγνωση, που διοργανώθηκε στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2017 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Επιστημονικές ιατρικές εταιρείες, έγκριτοι επιστήμονες, διαδραστικά δρώμενα και μεγάλη ανταπόκριση του κοινού συνυπήρξαν σε ένα μεγάλο επιστημονικό γεγονός. Παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις των προϊόντων και υπηρεσιών σε χιλιάδες επιστήμονες υγείας με διάθεση ενημέρωσης για την πρόληψη, την υγεία και τη διατροφή.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την τελετή έναρξης το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, ο κ. Πατούλης προέδρευσε σε στρογγυλή τράπεζα και πραγματοποίησε ομιλία για τον ιατρικό τουρισμό.

«Η Ελλάδα είναι ένας κορυφαίος τόπος διακοπών σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω του διαφορετικού φυσικού της περιβάλλοντος, της ιστορίας και των μνημείων της, της πολιτιστικής κληρονομιάς της, του ήπιου κλίματός της, της θέσης της χώρας, των κοντινών αποστάσεων στις νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές της, της ομορφιάς των ανθρώπων της.

Από την εποχή του Ιπποκράτη μέχρι και σήμερα, αυτό που δεν άλλαξε είναι ότι ο ήλιος και η θάλασσα της Ελλάδας προσφέρουν και την ευεξία και τη χαλάρωση και τη θεραπεία. Γι’ αυτό η Ελλάδα πρέπει να καταστεί προορισμός, όχι απλώς για medical travel αλλά για medical tourism.

Να συνδυάσουμε δηλαδή το ταξίδι αναψυχής στην Ελλάδα με την ιατρική φροντίδα. Επιπλέον, δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα