Περιφέρεια Δυτικής ΜακεδονίαςΠεριφέρειες

Ο Γ. Κασαπίδης συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας Θ. Θεοδουλίδη

Εως το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου για τη συνολική βελτίωση και αναβάθμιση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα, συνολικού προϋπολογισμού 9,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στον Περιφερειάρχη ο αρμόδιος Αντιπρύτανης Γιώργος Ιορδανίδης, κατά την πρωινή σύσκεψη του κ. Κασαπίδη με τον Πρύτανη κ. Θεοδουλίδη και συνεργάτες τους στην Φλώρινα.

Το άλλο μεγάλο έργο για το νέο κτίριο της Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα, συνολικού προϋπολογισμού 10,5 εκατομμυρίων ευρώ, είναι στο στάδιο των μελετών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2022, σύμφωνα με τον ανάδοχο μελετητή και κατόπιν θα ακολουθήσει η δημοπράτησή του.

Στο τελικό στάδιο των ειδικών μελετών και των σχετικών εγκρίσεών τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται και οι εργασίες, που αφορούν στο κτίριο της «Αγίας Ολγας».

Στην παρούσα φάση εκπονείται η επικαιροποίηση της μελέτης, σε συνεργασία με την ΑΝ.ΦΛΩ., που βασικά περιλαμβάνει βελτιώσεις στατικής επάρκειας, με χρηματοδότηση 110.000 € από το ΕΑΠ.

Οι μελέτες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών και το έργο προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις εγκαταστάσεις της Γεωπονικής Σχολής, τόσο ως προς το διοικητήριο όσο και ως προς το αγρόκτημα, θέμα για το οποίο ζητήθηκε και η συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας για γρηγορότερη διευθέτηση σημαντικών εκκρεμοτήτων, που αφορούν στην πολεοδομική τους ταυτοποίηση.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Γιαννάκης, συμφώνησε για την από κοινού συγκρότηση με το Πανεπιστήμιο σχετικής ομάδας εργασίας, με υπαλλήλους ανάλογων ειδικοτήτων, για τον σκοπό αυτό.

Προτεινόμενα