ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ο Γιώργος Γεωργαντάς αντικαταστάτης του Σπήλιου Λιβανού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Γιώργος Γεωργαντάς, μέχρι πρότινος, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στη θέση του Σπήλιου Λιβανού, ο οποίος αποπέμφθηκε νωρίτερα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Γεωργαντάς αναλαμβάνει το νέο χαρτοφυλάκιο, με την μέχρι πρότινος θέση του να μην καλύπτεται.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου

“Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς. Η ορκωμοσία του νέου Υπουργού ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνει αύριο στις 13:30. Η θέση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την οποία κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Γεωργαντάς, δεν καλύπτεται”.

Η αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού

Υπενθυμίζεται ότι την παραίτησή του στον πρωθυπουργό υπέβαλε νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, αφορμή στάθηκε η στάση του κ. Λιβανού, παρουσία του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα, σε αναφορά για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Οπως δημοσιοποιήθηκε την Δευτέρα, ο υπουργός είχε μεταβεί στην Σπάρτη στις 2 Φεβρουαρίου, για σύσκεψη που είχε ως θέμα τις αποζημιώσεις αγροτών που επλήγησαν από τον παγετό.

Πριν ξεκινήσει η σύσκεψη, ο κ. Δούκας είπε ότι το 2007 η κυβέρνηση της ΝΔ άλλαξε το κλίμα μετά από τις φονικές πυρκαγιές, επειδή μοίραζε λεφτά με τσάντες… σε όποιον μιλούσε ελληνικά. Ο Λιβανός, αντί να αντιδράσει , έσπευσε να υπερθεματίσει, λέγοντας χαρακτηριστικά «κάνατε εποποιία εκείνη την περίοδο», ενώ όλη η συζήτηση μεταδιδόταν live στο facebook…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε έξαλλος με το που πληροφορήθηκε όσα ειπώθηκαν στο δημαρχείο Σπάρτης.

Δεν περίμενε καν να μεταδοθεί το βίντεο στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης ή να εκδοθεί κάποια ανακοίνωση.

Αντέδρασε ακαριαία και του ζήτησε να παραιτηθεί, αν και θεωρείται στέλεχος προσκείμενο στον πρωθυπουργό.

Ποιός είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Γιώργος Γεωργαντάς είναι από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών και Βουλευτής Νομού Κιλκίς. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1992 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.

Εξελέγη βουλευτής τον Μάιο του 2012, ενώ επανεξελέγη τον Ιούνιο του ίδιου έτους, καθώς και στις εκλογικές αναμετρήσεις του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 και του Ιουλίου 2019.

Από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, έπειτα από απόφαση του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τον Νοέμβριο του 2014, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης.

Προηγουμένως, ο Γιώργος Γεωργαντάς διετέλεσε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς.

Ο κ. Γεωργαντάς, έχει ενεργή κοινοβουλευτική παρουσία, έχοντας μετάσχει σε διάφορες Επιτροπές της Βουλής, όπως τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Κολιούσκα και πατέρας δύο παιδιών.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα