ΔήμοιΔήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στην τηλεόραση του Action

Μίλησε για την Άθληση των κατοίκων και τις Υποδομές

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ήταν καλεσμένος του δημοσιογράφου Σταύρου Κουράκου στην τηλεόραση του καναλιού Action και αναφέρθηκε στον αθλητισμό, τη δημοσιογραφία και βεβαίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρετεί τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας για τον ρόλο του αθλητισμού στους Δήμους, έδωσε βάρος στην μαζική άσκηση για όλους και στην άθληση των παιδιών.

Μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης ανέφερε:

Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τα σωματεία και την προσπάθεια τους στις ακαδημίες. Ταυτοχρόνως δεν προσπερνάμε καθόλου το ύψος των χρημάτων που δίνουν οι οικογένειες, γι αυτό και θα πάρουμε πρωτοβουλίες.

Η συμβολή του αθλητισμού στην υγεία των παιδιών και στη διαμόρφωση χαρακτήρων είναι καθοριστική. Μέσα από τις αρχές του αθλητισμού οι νέοι μαθαίνουν να σηκώνονται αμέσως μετά από μια ήττα, μαθαίνουν να αγωνίζονται και να μην τα παρατάνε.

Κι έχουμε επίσης υποχρέωση να εργαστούμε στον τομέα της μαζικής άσκησης των κατοίκων της περιοχής μας, κάτι που φέραμε στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας την περίοδο 2007-2011, όταν ανοίξαμε το στάδιο της πόλης στους κατοίκους, παρά τις αντιλήψεις που επικρατούσαν τότε. Τώρα πρέπει να πάμε παρακάτω, να δούμε τις γειτονιές και τα δάση.

Αναφερόμενος στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια αντί να κάνει βήματα προς τα εμπρός πήγε πίσω ακόμα και σε βασικά θέματα.

Γι’ αυτό και έκανα κάλεσμα στις υγιείς δυνάμεις της πόλης, στις δυνάμεις της εργασίας και της δημιουργίας να συμμαχήσουμε ώστε με ενωμένες τις δυνάμεις μας να πάμε την πόλη μας μπροστά. Να κάνουμε επανεκκίνηση.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και προχωράμε δυνατά και αποφασιστικά για μια πόλη καινοτόμο, για μια πόλη φιλική στο περιβάλλον, για μια πόλη της αλληλεγγύης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της παιδείας.

Η επίλυση των λεγόμενων αυτονόητων θεμάτων είναι σημαντικό θέμα. Για παράδειγμα η καθαριότητα, τα πεζοδρόμια, οι λακκούβες. Δεν έπρεπε να μιλάμε καθόλου γι’ αυτά. Και βεβαίως πέρα από την επάρκεια των υποδομών και τη σωστή λειτουργία του, ένας Δήμος πρέπει να ανοίγει δρόμους στους νέους και να είναι καινοτόμος και πρωτοπόρος.

Γι’ αυτό και αναπτύξαμε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων (Τρικάλων) ο δήμαρχος του οποίου, ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ήταν ομιλητής σε ημερίδα που διοργάνωσε η δημοτική μας παράταξη τον περασμένο μήνα.

Close