ΔήμοιΔήμος Πειραιά

Ο Γιάννης Μώραλης στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς για τα 122 χρόνια από την ίδρυσή του

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, παρευρέθηκαν στην επετειακή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, ο οποίος συμπλήρωσε 122 χρόνια λειτουργίας και δράσης από την ίδρυσή του.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αφού εξήρε τη μεγάλη συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου στην ανάπτυξη του Πειραιά σε αυτά τα 122 χρόνια, στην εισαγωγική του ομιλία επικεντρώθηκε στα σημαντικά θέματα της πόλης και στις πρωτοβουλίες του Δήμου.

Μίλησε για μία παραγωγική και δυναμική συνεργασία, η οποία είναι σαφές ότι έχει αναπτυχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό μεταξύ του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, προς όφελος της πόλης, των κατοίκων της και της επιχειρηματικότητάς της.

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε τα σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας με την ίδρυση του Κέντρου Επιχειρηματικότητας, με την στήριξη του Δήμου, ύψους επτά εκατομμυρίων ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες  επλήγησαν από την πανδημία.

Επίσης, με την λειτουργία του Blue Lab και την διεξαγωγή των διαγωνισμών Blue Growth, καθώς και με την δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις κοινές προσπάθειες μεταξύ φορέων, Πανεπιστημίου, Δήμου, Επιμελητηρίων κ.ά., μιλώντας για μία στρατηγική συμμαχία.

«Στόχος μας είναι η  υλοποίηση κοινών δράσεων, η ανάδειξη της εμπορικής αγοράς, η τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, αλλά και η προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.  Ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε να είμαστε μέρος στην ανάπτυξη της πειραϊκής  επιχειρηματικότητας και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση», επεσήμανε ο κ. Μώραλης.

Στη συνεδρίαση μίλησε και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης.

Στα ζητήματα που ανέπτυξε, εστίασε στις προσπάθειες στήριξης της επιχειρηματικότητας από τον Δήμο Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όσο αναπτύσσεται η πόλη, είναι προφανές ότι αναπτύσσεται και το επιχειρείν.

Ο Δήμος Πειραιά, υπογράμμισε ο κ. Καρύδης, στοχεύει στην τόνωση της ανάπτυξης και στο άνοιγμα νέων δρόμων.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο για τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με την αξιοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος, όπου θα δικτυωθούν όλες οι επιχειρήσεις του Πειραιά σε όλους τους τομείς.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θεόδωρος Καπράλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη για την παρουσία του στη συνεδρίαση.

Επίσης, τον ευχαρίστησε για όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει, με επιστέγασμα το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά, του Εμπορικού Συλλόγου και του Ινστιτούτου Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, που υπεγράφη πρόσφατα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι