ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επισκεφτεί την Κούβα

Προσκεκλημένος της κουβανικής κυβέρνησης, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επισκεφθεί την Κούβα από τις 25 έως τις 30 Ιανουαρίου εκπροσωπώντας το ΜέΡΑ25 και την Προοδευτική Διεθνή, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Όπως σημειώνεται, στην Αβάνα ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, τον υπουργό Οικονομικών Μέισι Μπιλιάνος και τον τ. πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.

«Πέραν της ανταλλαγής απόψεων για τη διεθνή οικονομική και γεωπολιτική συγκυρία, βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η πρωτοβουλία της Προοδευτικής Διεθνούς, που ξεκίνησε με τη Διακήρυξη της Αθήνας τον περασμένο Μάιο, για τη δημιουργία ενός Νέου Κινήματος Αδεσμεύτων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επιπλέον, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 θα είναι κεντρικός ομιλητής στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Παγκόσμια Εξισορρόπηση με θέμα «Οι Αιτίες και η Φύση του Νέου Ψυχρού Πολέμου».

Κατά την επίσκεψή του στην Κούβα, ο κ. Βαρουφάκης θα συνοδεύεται από πολυμελές κλιμάκιο της Προοδευτικής Διεθνούς, στο οποίο μεταξύ άλλων, θα συμμετέχει και ο τ. υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος πρόεδρος του Εκουαδόρ Αντρές Αράουζ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα