ΔήμοιΔήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στο 55ο Ράλι Αιγαίου

Το ιστορικό ράλι Αιγαίου διεξάγεται εφέτος για 55η φορά. Η εκκίνηση δόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής συμβολικά μπροστά από το θαλάσσιο χώρο του Αβέρωφ.

Τρία νησιά είναι οι βασικοί σταθμοί, η Αμοργός, οι Λειψοί και η Πάρος, ενώ η συνολική διαδρομή διάρκειας έξη ημερών ξεπερνά τα 350 ναυτικά μίλια.

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) που έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης την Παρασκευή στην Πάρο θα τιμήσει τη μνήμη του υποπλοιάρχου Δ. Μάλαμα, ο οποίος έχασε τη ζωή το 2000 κατά την προσπάθεια διάσωσης των ναυαγών του επιβατηγού «ΣΑΜΙΝΑ».

Η εφετινή διοργάνωση έχει κύριο της σύνθημα «να σώσουμε τις θάλασσές μας» και περιλαμβάνει δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και στα τρία νησιά.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος των Ελλήνων Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και πρώην δήμαρχος Πεύκης είχε προσκληθεί στην εκκίνηση της διοργάνωσης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους έλληνες και ξένους συμμετέχοντες.

Στην συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε στο θεσμό του ράλι Αιγαίου και τόνισε «ότι δεν είναι απλός ένας αγώνας αλλά πολλά περισσότερα και είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι συμμετέχοντες αφού τα έξοδα κάθε σκάφους ανέρχονται σε 7.000-9.000 ευρώ».

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι